LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Biljni svijet

Botanički vrt organizira rasprodaju mesožderki i raznih rijetkih biljaka

Prodavat će se i neki endemi, a potrebno je donijeti vlastitu vrećicu ili košaru.

Prodavat će se i neki endemi, a potrebno je donijeti vlastitu vrećicu ili košaru.

U Botaničkom vrtu u Zagrebu održat će se velika rasprodaja biljaka u subotu, 2. listopada 2021.

Prodavat će se sukulenti, od čega neki vrlo rijetki i vrijedni (npr. kaktusi, mlječike, agave i stapelije), mesožderke te sobne biljke koje se inače drže u stakleniku. Također, moći će se nabaviti i grmovi za vanjsku sadnju i neki endemi, uz dozvolu Uprave za zaštitu prirode.

Prodaja će se održati na zapadnoj strani Botaničkog vrta, pored kuće Uprave, a ulazit će se kroz kolni ulaz iz Runjaninove, preko puta Ministarstva kulture. Na prodajno mjesto neće se moći ući iz parka zbog aktualnih epidemioloških mjera. Za posjetitelje (ne kupce): u Botanički vrt moći će se ući sa sjeverne strane, kod starog staklenika pri Mihanovićevoj.

Platiti se može gotovinom ili karticom, a R1-račun moguće je dobiti naknadno. Iz Vrta napominju da je potrebno donijeti vlastitu vrećicu ili košaru jer plastične vrećice ne dijele niti prodaju. Biljke se ne mogu rezervirati niti ostaviti na čuvanje, nego ih je potrebno odnijeti odmah.

Što se tiče epidemioloških mjera, u prodajnom prostoru moći će istovremeno boraviti trideset osoba te će se kupci propuštati po jedan kako prethodni budu izlazili. Organizatori mole za održavanje razmaka od najmanje 1,5 m te mole sudionike za odgovorno ponašanje.
FOTO: MAJA ČIRJAK/STUDENTSKI.HR