LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Međunarodni susret

Bioetička konferencija o gradu ugošćuje međunarodne znanstvenike na Medicini i Fakultetu zdravstvenih studija

Konferencija Urbana bioetika međunarodnog je karaktera, a, osim domaćih stručnjaka i stručnjakinja iz područja bioetike, sudjelovat će znanstvenici iz Singapura, Tajvana, SAD-a, Grčke, Velike Britanije, Južne Koreje, Ukrajine itd.

Konferencija Urbana bioetika međunarodnog je karaktera, a, osim domaćih stručnjaka i stručnjakinja iz područja bioetike, sudjelovat će znanstvenici iz Singapura, Tajvana, SAD-a, Grčke, Velike Britanije, Južne Koreje, Ukrajine itd.

Na Medicinskom fakultetu i Fakultetu zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci od 17. do 18. svibnja 2019. u okviru 21. Riječkih dana bioetike održat će se konferencija Urbana bioetika: Od pametnih gradova do gradova etike života. Konferencija naglasak stavlja na grad kao živo tijelo, nadilazi tradicionalne teme urbane bioetike te uvodi nove kategorije poput arhitekture, kulture, energije, okoliša, zdravlja, prometa i sl. 

Događaj je međunarodnog karaktera, a, osim domaćih stručnjaka i stručnjakinja iz područja bioetike, sudjelovat će znanstvenici iz Singapura, Tajvana, SAD-a, Grčke, Velike Britanije, Južne Koreje, Ukrajine itd. 16 izlaganja obuhvatit će teme i studije etičkih pitanja urbanog razvoja, pametnih gradova i inovacija, umjetne inteligencije, privatnosti, građanske participacije i druge.

U sklopu 21. dana bioetike održat će se i svečanost dodjele Nagrade Fritz Jahr za istraživanje i promociju europske bioetike. Sudionici konferencije imat će priliku i za studijski posjet Istri te za boravak u najmanjem gradu na svijetu. 

Konferencija se realizira donacijom dobrotvornog fonda Schwab (Schwab Charitable, SAD) s ciljem potpore interdisciplinarnosti i trans-sektorskog pristupa suvremenim bioetičkim temama. Organizira je Zaklada Sveučilišta u Rijeci u partnerstvu s Katedrom za društvene i humanističke znanosti u medicini Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, Katedrom za javno zdravstvo Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci, UNESCO-vom katedrom za društvene i humanističke znanosti u medicini, Dokumentacijsko-istraživačkim centrom za integrativnu bioetiku Fritz Jahr Sveučilišta u Rijeci i Znanstvenim centrom izvrsnosti za integrativnu bioetiku.

 

FOTO: STUDENTSKI ZBOR SVEUČILIŠTA U RIJECI