LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Humanitarni projekt

Biciklisti o kojima se danima priča ostvarili cilj – iz Njemačke su stigli u Imotski

– Osjećam kao da sam danas pobijedio sve ono što je bilo kad sam se razbolio prije deset godina. – istaknuo je Miljenko Mrkonjić, jedan od trojice inicijatora humanitarne biciklističke avanture.

– Osjećam kao da sam danas pobijedio sve ono što je bilo kad sam se razbolio prije deset godina. – istaknuo je Miljenko Mrkonjić, jedan od trojice inicijatora humanitarne biciklističke avanture.

Biciklisti i pokretači humanitarnog projekta Put za život nakon deset dana bicikliranja i prijeđenih 1500 kilometara ostvarili su cilj – iz Njemačke su stigli u Imotski. Trojica prijatelja – Miljenko Mrkonjić, Tomislav Mrkonjić i Marko Marić – nesvakidašnjom avanturom osvijestili su javnost o važnosti empatije i pomaganja onima koji nas najviše trebaju te za djecu oboljelu od raka prikupili više od 120 tisuća kuna. 
 
Miljenko je prije 10 godina pobijedio rak limfnih žlijezda, a ovom humanitarnom biciklističkom avanturom želi motivirati i ohrabriti svu oboljelu djecu. Sav prikupljen novac donirat će se njemačkoj bolnici Hilfe für krebskranke Kinder u kojoj se liječio te udruzi Sanus – Split Klub roditelja djece oboljele od malignih bolesti.

– Ova ideja dugo mi je bila u glavi, no čekao sam pravi trenutak da je zajedno ostvarimo. Osjećam kao da sam danas pobijedio sve ono što je bilo kad sam se razbolio prije deset godina. Želio sam se na neki način odužiti ljudima koji su meni pomagali i jednostavno sam presretan. – istaknuo je Miljenko Mrkonjić.

Bicikliste je uz propisane epidemiološke mjere u Imotskom dočekalo mnoštvo biciklista iz biciklističkog kluba Imotski koji su ih uz pratnju policije dopratili do samog trga. Na glavnom trgu dočekali su ih zamjenik gradonačelnika Grada Imotskog Vice Čikeš, predsjednik Turističke zajednice Imotskog Luka Kolovrat te načelnik Općine Zmijavci Miroslav Karoglan. Nakon uručivanja donacije Grada Imotskog u iznosu od 10 tisuća kuna uslijedilo je fotografiranje na Modrom jezeru te doček mještana u Zmijavcima odakle je porijeklom upravo Miljenko Mrkonjić. 
 
Projekt Put za život podržali su i Sandra Perković, Blanka Vlašić, NK Lokomotiva te momčad NK Dinamo koja je prošli vikend prije početka utakmice istrčala s transparentom podrške kako bi motivirala građane. Nesebičnu podršku dao je i bivši nogometni reprezentativac Nikola Pokrivač, koji je i sam tri puta obolio od zloćudne bolesti i prošao težak put.
 
Iako su biciklisti ostvarili putovanje života i stigli na svoje finalno odredište, još je moguće uključiti se u ovaj hvalevrijedni projekt. Detalji o načinu doniranja i sve dodatne informacije nalaze se na poveznici
FOTO: MARIO MEHULJIĆ