LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Udruga SMART i PRONI Centar

Besplatna Akademija društvenog poduzetništva i samozapošljavanja za mlade u Osijeku i Rijeci

U sklopu projekta „Nove mogućnosti – veći izgledi za zapošljavanje nezaposlenih mladih“, udruga SMART iz Rijeke i osječki PRONI centar organiziraju besplatnu Akademiju društvenoga poduzetništva i samozapošljavanja za sve nezaposlene mlade.

U sklopu projekta „Nove mogućnosti – veći izgledi za zapošljavanje nezaposlenih mladih“, udruga SMART iz Rijeke i osječki PRONI centar organiziraju besplatnu Akademiju društvenoga poduzetništva i samozapošljavanja za sve nezaposlene mlade.

Riječka udruga SMART i PRONI Centar Osijek glavni su organizatori Akademije društvenoga poduzetništva i samozapošljavanja namijenjene svim nezaposlenim mladim osobama od 18 do 29 godina, koje nisu redoviti studenti. Akademija će trajati 10 dana kroz prosinac 2015. i siječanj 2016., a sve su edukacije unutar programa Akademije besplatne.

– Program uključuje nekoliko tematskih cjelina u sklopu kojih će sudionici naučiti što je društveno poduzetništvo i po čemu se razlikuje od klasičnog poduzetništva, koji su primjeri uspješnih društvenih poduzeća u Hrvatskoj i svijetu, koje su vještine potrebne za vođenje poslovanja, kako razraditi (društveno) poduzetničku ideju i napisati poslovni plan, kako voditi (društveno) poduzeće i planirati dugoročni razvoj te povećati šanse za uspjeh na tržištu, zatim koja je razlika između udruga, zadruga i trgovačkih društava kako i gdje doći do podrške i poticaja za razvoj (društvenog) poduzeća i (samo)zapošljavanja – poručuju iz PRONI-ja.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti do 20. studenoga za Rijeku, a za Osijek do 30. studenoga. Prijavnicu i motivacijsko pismo potrebno je poslati na adresu elektroničke pošte za Osijek, odnosno Rijeku.

Akademija društvenog poduzetništva i samozapošljavanja provodi se u sklopu projekta Nove mogućnosti – veći izgledi za zapošljavanje nezaposlenih mladih, kojeg provodi Udruga za razvoj civilnog društva SMART, u partnerstvu s PRONI Centrom za socijalno podučavanje Osijek, Volonterskim centrom Osijek, Regionalnim info-centrom za mlade Rijeka UMKI, gradom Rijekom i gradom Osijekom. Cilj je projekta povećati zapošljivost i fleksibilnost nezaposlenih mladih na tržištu rada.

Vrijednost projekta je 180 640,61 eura, a sufinanciran je sredstvima Europske unije putem komponente Razvoj ljudskih potencijala unutar EU fonda IPA, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Grada Rijeke.

FOTO: VOLONTERSKI CENTAR OSIJEK