LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Medijsko obrazovanje

Beskompromisna Đurđica Klancir vodi besplatnu radionicu istraživačkog novinarstva

Do 9. studenog u 20:00 zaprimaju se prijave za sudjelovanje u besplatnoj radionici istraživačkog novinarstva koju vodi Đurđica Klancir, dugogodišnja novinarka, urednica i politička analitičarka.

Do 9. studenog u 20:00 zaprimaju se prijave za sudjelovanje u besplatnoj radionici istraživačkog novinarstva koju vodi Đurđica Klancir, dugogodišnja novinarka, urednica i politička analitičarka.

U sklopu projekta Osnaživanje mladih kroz medijsko obrazovanje na platformi Zoom održat će se radionica istraživačkog novinarstva. Zakazana je za utorak, 10. studenog, od 17:00 do 20:00. 

Radionicu će voditi Đurđica Klancir, dugogodišnja novinarka, urednica i politička analitičarka.

– U svom novinarskom radu uvijek je zagovarala nezavisnost novinarstva, ali i visoke profesionalne standarde. Poznato je da je zbog svog beskompromisnog pristupa bila i na meti prijetnji, a 2019. zbog njezinog otvorenog progovaranja o slučaju ulaska policije u redakciju Net.hr-a MUP je najavio promjene propisa kako bi se izbjegle moguće manipulacije. – ističu organizatori.

A ona je sama otkrila što sudionici mogu očekivati:

– Da nema novinara, ne biste znali zašto je parkiran Mercedes u dvorištu ministrice, je li normalno da zakone pišu frendovi Premijera Vlade Republike Hrvatske pod okriljem noći u Banskim dvorima, kako nastaju politički žetončići i što si sve dopuštaju lokalni šerifi. Istražujemo, upozoravamo, trpimo napade, sudske procese, pritisak da nas se ušutka i cenzurira. Na radionici saznajte kako rade istraživački novinari i zašto naš posao još uvijek ima smisla. 

Sudjelovanje je besplatno. Prijave se vrše ispunjavanjem obrasca na poveznici do ponedjeljka, 9. studenog, u 20:00

Projekt Osnaživanje mladih kroz medijsko obrazovanje zajednički provode udruge Maštara i Zamisli u partnerstvu s Hrvatskim novinarskim društvom te uz financijsku podršku Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj. Projektne aktivnosti provode se u Centru za mlade grada Zagreba, u Gajevoj 2. U sklopu Projekta predviđeno je održavanje osam radionica posvećenih temama medijske pismenosti, borbe protiv lažnih vijesti, istraživačkog novinarstva i suzbijanja dezinformacija – osam poznatih hrvatskih novinara podijelit će s mladima svoja iskustva u navedenim područjima i kroz interaktivne elemente usmjeriti sudionike k lakšem snalaženju u medijima. 

FOTO: PIXABAY