LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Stop okupaciji Dinama

Bad Blue Boysi u petak prosvjeduju

Prosvjed bi trebao početi u 18 sati ispred Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Prosvjed bi trebao početi u 18 sati ispred Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Navijači zagrebačkog nogometnog kluba DInamo organiziraju u petak veliku "ofenzivu za spas Dinama". Boysi ratuju već godinama protiv uprave Dinama, na čijem je čelu već dugo omraženi Zdravko Mamić, koji je od nedavno pod istragom jer se sumnja da je zajedno sa svojim suradnicima utajio preko 100 milijuna kuna poreza.

Prosvjed bi trebao početi u 18 sati ispred Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. U nastavku teksta slijedi priopćenje za javnost sa službene stranice Bad Blue Boysa:

"S obzirom da se protiv čelnika Dinama vodi više istraga za najveću pljačku u povijesti hrvatskog sporta, za svaki idući dan koji oni provedu na svojim funkcijama u Dinamu smatramo odgovornim trenutnu vlast (a i svaku buduću) i nadležno ministarstvo čija je sportska inspekcija imala i još uvijek ima zakonske ovlasti odstraniti taj karcinom iz našeg kluba. Krajnje je vrijeme da ova vlast (kao i svaka buduća) zajedno s uhljebima iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta prestane ovaj narod praviti budalama i dopuštati iživljavanje na Dinamu zbog svojih politikanskih igara u kojima im odgovara da se u beskonačnost piše i govori o kriminalu i pljački čovjeka kojeg nabijaju na nos svom najvećem političkom oponentu.
Iz tog razloga će svaka naša iduća akcija, a bit će ih dok god se ne raspuste sva tijela NK Dinamo od Uprave, Izvršnog i Nadzornog odbora, biti usmjerena na sve one koji su sve ove godine sudjelovali i prešutno odobravali sustavnu pljačku i degradaciju naše Svetinje. Svi su za to jednako krivi, oni koji su pljačkali i oni koji su im to iz bilo kojeg razloga dopuštali!

Navijači Dinama već 5 godina vode krvavu borbu u kojoj traže da o klubu koji djeluje i ustrojen je kao udruga građana odlučuju članovi kluba, onako kako je to jedino moguće i ispravno s obzirom na njegov trenutni ustroj. Ne zato jer se želimo igrati i imitirati neke trendove u drugim zemljama, već isključivo iz razloga da se izbjegne i spriječi ovakva besramna pljačka kluba od strane obitelj Mamić zajedno sa svima koji su sudjelovali u radu kluba u proteklih desetak godina. Umjesto toga, klub je cijelo jedno desetljeće pod okupacijom jedne obitelji i nekoliko desetaka njoj odanih ljudi koji nemaju nikakve veze s nogometom i Dinamom, a svima njima klub služi isključivo za vlastito bogaćenje. U tom periodu iz kluba su istjerani gotovo svi oni koji su pisali slavnu povijest našeg kluba jer se nisu uklapali u njihovo odabrano društvo koje dobro živi od klupske blagajne.

Na sve ovo što se piše i govori zadnjih dana, a tiče se razmjera ove neviđene otimačine, mi upozoravamo gotovo od samih početaka stvaranja dinastije Mamićevih i više ne vidimo nikakvu svrhu u tome da se bavimo (samo) onima koji su krali i uništavali klub, već se okrećemo prema svima koji su to sve dopuštali i još uvijek dopuštaju.
Ako bude potrebno, prosvjedovat ćemo svaki tjedan gdje god bude trebalo jer od ovog petka svoju borbu za Dinamo selimo na ulice i pred dvorišta svih onih koji odbijaju riješiti ovaj problem.
Sve dok odgovorni ne riješe pitanje sukoba interesa u Dinamu, a koji je sada već općepoznata stvar, obzirom da niti njihovi odvjetnici ni oni sami više ne negiraju postojanje privatnih ugovora s igračima Dinama i uzimanje provizije od njihovih plaća i transfera, mi ćemo umjesto stadiona izabrati ulicu i nikakva birokratska i slična izmotavanja nas ne zanimaju.
Dok god oni čiji je to posao budu ignorirali odgovornost svih tijela kluba čija je, između ostalog, zadaća bila kontrola i nadzor financija te odobravanje sklapanja i raskida ugovora na kojima su ukradene stotine milijuna kuna, imat će nas za vratom.

Pozivamo sve navijače Dinama da nam se pridruže u najvećoj ofenzivi do sada u borbi za spas Dinama koja započinje s prosvjedom pred Ministarstvom znanosti obrazovanja i sporta u petak u 18 sati!"

FOTO: BALKANIST.NET