LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Briga o zaposlenicima

AZVO-u dodijeljen Mamforce standard za provođenje obiteljskih i rodnih politika

– AZVO se u ovaj projekt uključio kako bi osvijestio postojeće dobre prakse upravljanja ljudskim potencijalima, kao i prepoznavanja mogućnosti za daljnji razvoj. – rekla je dr. sc. Vesna Dodiković Jurković.

– AZVO se u ovaj projekt uključio kako bi osvijestio postojeće dobre prakse upravljanja ljudskim potencijalima, kao i prepoznavanja mogućnosti za daljnji razvoj. – rekla je dr. sc. Vesna Dodiković Jurković.

Agenciji za znanost i visoko obrazovanje (AZVO), u srijedu 23. studenoga dodijeljen je Mamforce Standard u sklopu projekta Prema stvarnoj ravnopravnosti muškaraca i žena – usklađivanje privatnog i poslovnog života. Agencija je tako postala prva organizacija iz javnog sektora koja je dobila ovaj standard kao potvrdu za provođenje obiteljskih i rodnih politika.

Mamforce Standard dodjeljuje se organizacijama koje su prošle neovisnu procjenu uvjeta rada i praksi upravljanja ljudima. Odnosno dodjeljuje se onima koji će u sljedećem razdoblju temeljem dobivenih preporuka implementirati nove prakse u domeni odgovornosti prema obiteljskim obavezama zaposlenih i omogućavanja ravnopravne rodne zastupljenosti na upravljačkim pozicijama.

– AZVO se u ovaj projekt uključio kako bi osvijestio postojeće dobre prakse upravljanja ljudskim potencijalima, kao i prepoznavanja mogućnosti za daljnji razvoj. – istaknula je prilikom dodjele standarda dr. sc. Vesna Dodiković Jurković, zamjenica ravnateljice AZVO-a.

Sudjelovanje u projektu obuhvatilo je nekoliko razina: ispunjavanje upitnika koji obuhvaća politike, prakse i mjere koje podržavaju obiteljsku odgovornost i rodnu ravnopravnost; anketiranje zaposlenika koje daje uvid u percepciju zaposlenika o postojećim praksama; razgovore sa zaposlenicima te izradu preporuka za dalji razvoj.

Prilikom organizacije rada, AZVO pridaje veliku važnost osiguravanju sklada između poslovnih obveza i privatnog života pojedinca te njeguje jednak tretman zaposlenika.

– Želimo da naš primjer potakne i druge institucije iz javnog sektora da se uključe u ovaj projekt te da promišljaju rodne i obiteljske politike. Briga o zaposlenicima treba biti jedan od prioriteta rada jer jedino tako možemo graditi učinkovite radne organizacije. – naglasila je dr. sc. Dodiković Jurković.

FOTO: AGENCIJA ZA ZNANOST I VISOKO OBRAZOVANJE