LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Arheologija i speleologija

Arheološki muzej organizira pub kviz „Pećinski kviz”

Za šest ekipa po tri natjecatelja Arheološki muzej pripremio je 50 pitanja iz općeg poznavanja vremena starog Egipta, Grčke i Rimskog carstva.

Za šest ekipa po tri natjecatelja Arheološki muzej pripremio je 50 pitanja iz općeg poznavanja vremena starog Egipta, Grčke i Rimskog carstva.

U četvrtak, 13. siječnja 2022. godine, u 18 sati, u Galeriji AMZ, povodom zatvaranja izložbe Arheologija i speleologija održat će se pub kviz –Pećinski kviz. Prijavljene ekipe natjecatelja imat će priliku pokazati svoje znanje iz arheologije, povijesti i izložbe Arheologija i speleologija, a najbolji će osvojiti vrijedne nagrade.

Za šest ekipa po tri natjecatelja Arheološki muzej pripremio je 50 pitanja iz općeg poznavanja vremena starog Egipta, Grčke i Rimskog carstva, a neka će biti tematski vezana uz izložbu Arheologija i speleologija za koja se potencijalni sudionici kviza mogu pripremiti obilaskom izložbe u Galerija AMZ i pratiti društvene mreže muzeja na kojima će se objavljivati informacije s izložbe.

– U dijelu pitanja iz općeg znanja iz područja arheologije kao posebnost kviza izdvajamo borbu znanjem, naime prijavljene ekipe imat će priliku upoznati i pokušati pobijediti autore izložbe. – poručuju iz Arheološkog muzeja.

Na kviz je moguće prijaviti ekipu od tri člana, kotizacija iznosi 150 kn po ekipi, a u cijenu su uključena pića tijekom večeri. Za najbolje su osigurane nagrade. Svoju ekipu možete prijaviti na galerija@amz.hr.

Izložbu Arheologija i speleologija posjetitelji mogu besplatno razgledati do 15. siječnja 2022. godine u Galeriji AMZ, Pavla Hatza 6, Zagreb. Od utorka do petka od 12 do 18 sati i subotom od 10 do 13 sati.

Za ulazak u Galeriju AMZ, prema odluci Stožera civilne zaštite od 12. 11. 2021. potrebno je pokazati EU digitalnu covid-potvrdu.
FOTO: UNSPLASH