LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tiša glazba – manje korone

ANKETA: Stožer želi tišu glazbu u kafićima u svrhu sprečavanja širenja koronavirusa

Otkrijte nam svoje mišljenje o mjerama koje je Nacionalni stožer civilne zaštite uveo kako bi spriječio širenje zaraze u ugostiteljskim objektima.

Otkrijte nam svoje mišljenje o mjerama koje je Nacionalni stožer civilne zaštite uveo kako bi spriječio širenje zaraze u ugostiteljskim objektima.

Nacionalni stožer civilne zaštite uskoro će pregovarati s predstavnicima ugostitelja kako bi postigli dogovor oko smanjenja buke u ugostiteljskim objektima jer bi se smanjenjem decibela iz zvučnika snizio ton razgovora posjetitelja, piše Jutarnji list.

Snižen ton posljedično bi doveo do manje snage širenja koronavirusa koji se prenosi kapljično te dijelom i aerosolom, a zbog dolaska hladnijeg vremena bit će veći broj ljudi koji će radije sjesti u zatvoreno nego na otvorene terase. Kako prenosi Jutarnji list, razmišljanja Stožera podupiru i istraživanja znanstvenika s kalifornijskog sveučilišta po kojima, primjerice, smanjenje glasnoće za samo šest decibela u prosječnom govoru može imati isti učinak na sprečavanje širenja virusa kao i udvostručenje ventilacije u prostoriji.

S obzirom na to da je ovo drugo veće ograničenje koje se tiče mjera opreza u ugostiteljskim objektima, zanima nas podupirete li odluke Stožera koje se tiču ugostiteljskih objekata – ograničeno radno vrijeme i glasnoća glazbe? Svoje nam mišljenje možete otkriti u anketi!
 
 
FOTO: PIXABAY