LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski.hr vas pita

ANKETA: Jeste li išli na pripreme za državnu maturu?

Jeste li vi išli na pripreme za državnu maturu? Smatrate li da su potrebne da bi se prošla državna matura i upisao željeni fakultet? 

Jeste li vi išli na pripreme za državnu maturu? Smatrate li da su potrebne da bi se prošla državna matura i upisao željeni fakultet? 

Hrvatskim medijskim prostorom ovih su dana odjeknuli rezultati istraživanja Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu koji pokazuje da je čak 63% gimnazijalaca i 50% učenika strukovnih škola pohađalo organizirane pripreme za državnu maturu u prošloj školskoj godini. 

Istraživači su, stoga, zaključili kako pohađanje priprema za državnu maturu postaje normativna praksa jer se većina učenika na njih odlučuje. 

Broj učenika koji idu na pripreme razlikuje se po regijama: u svim regijama Hrvatske više od polovice gimnazijalaca pohađalo je pripremne tečajeve, ipak u korištenju izdvaja se Zagreb i okolica gdje je gotovo tri četvrtine učenika pohađalo pripremne tečajeve.

Pripremne tečajeve, također, u većoj mjeri koriste učenici boljeg školskog uspjeha, oni ujedno u većoj mjeri koriste i plaćene pripreme organizirane od privatnih tvrtki.

Zato vas pitamo: jeste li vi išli na pripreme za državnu maturu? Smatrate li da su potrebne da bi se prošla državna matura i upisao željeni fakultet? Otkrijte nam u anonimnoj anketi.
 
FOTO: UNSPLASH