LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nagradni natječaj

AMPEU poklanja laptop za najbolju priču o uključenosti osoba s manje mogućnosti u projekte

Nagrađuje se najbolja inspirativna priča vezana uz projekt koji uključuje osobe s manje mogućnosti. Prijave su otvorene do 30. studenoga za sve organizacije koje su dobile financijsku potporu AMPEU-a.

Nagrađuje se najbolja inspirativna priča vezana uz projekt koji uključuje osobe s manje mogućnosti. Prijave su otvorene do 30. studenoga za sve organizacije koje su dobile financijsku potporu AMPEU-a.

Agencija za mobilnost i programe Europske unije otvorila je natječaj kojim će organizacije ili ustanove korisnike i sudionike programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti argumentirano ispričati priču o projektu koji je uključio osobe s manje mogućnosti u projekte. 

Iz Agencije napominju kako žele dodatno privući pozornost na vidljivost virtualnih aktivnosti koje su povećale kvalitetu uključenosti sudionika s manje mogućnosti u razne projekte upravo zbog aktualne svjetske epidemiološke situacije kada se većina događaja provodi na taj način. Kako projekti Erasmus+ i Europske snage solidarnosti promiču jednakost i uključuju sve svoje sudionike u svaku aktivnost, dodatno će poduprijeti projekte koji uključuju sudionike sa zdravstvenim, ali i ekonomskim, geografskim, socijalnim i kulturološkim te obrazovnim preprekama.

Prijave su otvorene za sve organizacije/ustanove kojima je AMPEU dodijelila financijsku potporu za projekt u okviru spomenutih programa koji je proveden u razdoblju između 2017. i 2020. godine. Međutim, broj prijava je ograničen na jednu prijavu po projektu, uz izuzetak visokih učilišta (za njih ne postoji ograničenje). 

Inspirativna priča mora sadržavati minimalno 1000 znakova teksta s razmacima, a umjesto toga dozvoljeno je snimiti i video u trajanju do jedne minute snimljene priče po projektu. Rad se šalje na e-adresu inkluzija@mobilnost.hr zaključno s 30. studenoga 2020. godine.

Najbolja priča osvaja prijenosno računalo (uz nagradni paket AMPEU-a), druga najbolja web-kameru i slušalice s mikrofonom, a trećeplasirana priča osvaja selfie stativ. Sve dodatne informacije o provedbi dostupne su u Tekstu i Pravilniku Natječaja.

FOTO: PIXABAY