LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Općina nudi dvije mjere

Ako živite na ovom području, prijavite se za potpore za kupnju ili obnovu nekretnine za mlade

Mladim ljudima, u smislu ovog poziva, smatraju se osobe mlađe od 45 godina, koje po prvi puta rješavaju stambeno pitanje na području Općine Dubrava.

Mladim ljudima, u smislu ovog poziva, smatraju se osobe mlađe od 45 godina, koje po prvi puta rješavaju stambeno pitanje na području Općine Dubrava.

Općina Dubrava objavila je javni poziv mladim ljudima za dostavu prijava za korištenje bespovratnih sredstava s ciljem rješavanja stambenog pitanja na području općine. Tim pozivom nastoji se potaknuti mlade na naseljavanje u Općini Dubrava te spriječiti njihovo iseljavanje. Program nudi dvije ključne mjere: potporu pri kupnji građevinskog zemljišta, stambenog objekta ili gradnji kuće te potporu za rekonstrukciju i poboljšanje postojećeg stambenog prostora.

Mladim ljudima, u smislu ovog poziva, smatraju se osobe mlađe od 45 godina, koje po prvi puta rješavaju stambeno pitanje na području Općine Dubrava. Potpora iznosi između 1500 i 2000 eura za kupnju građevinskog zemljišta ili stambenog objekta, dok mladi poljoprivrednici imaju priliku dobiti dodatna sredstva, povećavajući ukupan iznos potpore na 4 tisuće eura. Potpora se odobrava za kupnju zemljišta ili stambenog objekta, uz uvjet da nekretnina nije u vlasništvu bliskih srodnika i da je smještena na području općine. Mjere također uključuju pomoć pri rekonstrukciji postojećih stambenih objekata, omogućujući mladima da poboljšaju kvalitetu stanovanja kroz dogradnju, adaptaciju ili energetsku obnovu.

Općina u Zagorju nudi 40 tisuća eura bespovratnih sredstava za rješavanje stambenog pitanja mladih



Rok za podnošenje prijava za mlade poljoprivrednike je 20. rujna 2024. godine, dok ostali koji zadovoljavaju uvjete iz poziva prijavu mogu podnijeti do 30. studenoga 2024. godine. Svi korisnici mjera moraju zadovoljiti uvjete poput prijavljivanja prebivališta na adresi nekretnine u određenom roku te ne smiju imati dugovanja prema Općini Dubrava ili Poreznoj upravi. Također, sredstva se isplaćuju tek nakon prijave prebivališta u općini.

U Sisačko-moslavačkoj županiji putovanje autobusom za 2 eura mjesečno, uz dodatne subvencije za prijevoz i smještaj



Oni koji zadovoljavaju uvjete ovog javnog poziva trebaju priložiti potrebnu dokumentaciju, uključujući presliku osobnih iskaznica, izvadak iz zemljišnih knjiga i dokaz o stambenom statusu. Ukoliko se prijava odobri, korisnici moraju dostaviti i bjanko zadužnicu u korist općine, koja će se aktivirati ukoliko korisnik ne ispuni svoje obveze ili proda nekretninu u roku od pet godina.

Ministarstvo financira projekte u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima



Poziv je otvoren do kraja studenoga ili do iskorištenja sredstava, a prijave se podnose osobno ili poštom na adresu Općine Dubrava. Više informacija o postupku prijave, kao i potrebni obrasci, dostupni su na službenoj internetskoj stranici Općine Dubrava.
IZVOR: OPĆINA DUBRAVA
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA