LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Osijek buduće vodeće IT središte?

AKD otvorio ured u Osijeku – zainteresirali ih FERIT i osječko sveučilište

Ured za ICT Agencije za komercijalne djelatnosti (AKD) otvara radna mjesta visokoobrazovanim stručnjacima. Time Osijek ima još veću šansu postati središtem IT industrije u Hrvatskoj, a studenti više prilika za zaposlenje.

Ured za ICT Agencije za komercijalne djelatnosti (AKD) otvara radna mjesta visokoobrazovanim stručnjacima. Time Osijek ima još veću šansu postati središtem IT industrije u Hrvatskoj, a studenti više prilika za zaposlenje.

Ured za ICT Agencije za komercijalne djelatnosti (AKD) uskoro zapošljava deset visokoobrazovanih programera koji će svojim zaposlenjem stvarati Osijek kao novo središte IT industrije, piše Glas Slavonije.

AKD su posjetili osječko-baranjski župan Ivan Anušić i kandidati za gradonačelnika i dogradonačelnika Osijeka Ivan Radić i Dragan Vulina. Župan je istaknuo važnost otvaranja novih radnih mjesta za cijelu osječku zajednicu – među njima i studente koje bi ondje moglo čekati radno mjesto nakon fakulteta.

– Dio studenata koji su bili najkvalitetniji u svojoj generaciji, koji su pokazali zavidne rezultate za vrijeme školovanja i studiranja naći će ovdje mjesto svoga zaposlenja. To nam je bitno jer puno i dugo govorimo o tome da Osijek postaje IT središte za Hrvatsku, ja bih rekao i  šire, i definitivno je ovo jedan korak prema tome. Nedavno smo isto u ovoj zgradi otvorili ured Razvojno-istraživačkog centra Ericssona Nikole Tesle koji ovdje radi, razvija programska rješenja i ostalo što je potrebno, to je jedna druga priča, ali naravno tako također naslonjena na IT. Završava se zgrada koju se može vidjeti u Softvercityju i mislim da grabimo ozbiljnim koracima da upravo kroz to grad Osijek i istok Hrvatske i Osječko-baranjska županija postanu predvodnik u onome što se zove IT industrija, moderna nova industrija u kojoj jako puno imamo prostora za napredovanje. Naravno, tu je jako iznimno važno naše sveučilište i fakultet koji svojom kvalitetnom na tržište rada stavlja kvalitetne studente koji mogu obavljati najzahtjevnije poslove u IT sektoru. – rekao je župan Anušić.

AKD je jedna od pet tvrtki u EU koja se bavi područjima poput rješenja po pitanju identiteta, sigurnosti, naprednih sustava sljedivosti i kvalificiranih certifikata koji se upotrebljavaju kroz digitalno potpisivanje. Namjeravaju olakšati birokraciju, pa tako građani ne bi morali nositi dokumente u fizičkoj, papirnatoj formi već sve potvrde koje trebaju od države mogli bi rješavati od kuće, putem svog digitalnog potpisa koji se nalazi na osobnoj iskaznici.

Jedan od zanimljivih projekata na kojem rade jest i aplikacija Hrana koja korisnicima pruža informacije o proizvodima koji su povučeni iz upotrebe. Popularnost aplikacije posebice je vidljiva kod većeg dijela javnosti koji prati trend zdrave prehrane.

Dekan FERIT-a Drago Žagar istaknuo je važnost AKD-a u čiji je rad uključen veliki broj studenata, koji su prisutni u mnogim projektima Ureda za ICT Agencije za komercijalne djelatnosti (AKD), a mnoge od njih očekuju i osigurana radna mjesta nakon završetka fakulteta.

FOTO: FACEBOOK/ FERIT