LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Panel u Europskom domu

„Aj' nemoj”: Studentski evanđeoski pokret podiže svijest o nasilju nad ženama

U sklopu projekta „Aj' nemoj” 7. prosinca održat će se panel na kojem će se raspravljati o nasilju nad ženama u kontekstu hrvatskog društva.

U sklopu projekta „Aj' nemoj” 7. prosinca održat će se panel na kojem će se raspravljati o nasilju nad ženama u kontekstu hrvatskog društva.

Promatrajući stvarnost društva u kojem se nalazi i razmišljajući o njoj u kontekstu kršćanske vjere, udruga STEP (Studentski evanđeoski pokret) ove je godine odlučila organizirati projekt podizanja svijesti o nasilju nad ženama pod nazivom Aj' nemoj. Njime želi ponajprije mladima i studentima, ali i široj javnosti osvijestiti problematiku nasilja nad ženama u kontekstu hrvatskog društva, a s druge strane pokušava vidjeti što se može učiniti kako bi se prisutnost nasilja smanjila i s vremenom potpuno iskorijenila iz našeg društva.

U sklopu ovog projekta 7. prosinca 2017. u 18 sati u Europskom domu (Jurišićeva 1/1) održat će se panel-rasprava koja će otvoriti neka od tih pitanja te vidjeti koje su mogućnosti za daljnje djelovanje. Sudionici su:

  • Martina Strunjak, dipl.iur., stručna suradnica pravobraniteljice za ravnopravnost spolova
  • doc. dr.sc. Ksenija Magda, predsjednica Ženskog odjela Svjetskog baptističkog saveza
  • dr.sc. Danijel Berković, profesor hebrejskog jezika i starozavjetnih studija

Razgovor će moderirati Lana Bobić, bacc.teol., aktivistica za ženska ljudska prava. Ulaz je slobodan.

FOTO: PIXABAY