LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Humanitarna akcija

Adventska groznica obuzima robote s FER-a, poslužuju kuhano vino i kolače

Robot Pepper primat će narudžbe, Franka pripremati jela, a Baxteru je pripala čast posluživanja kuhanog vina i čokoladnih kolača građanima koji će se pridružiti humanitarnoj akciji koja se pokreće na FER-u.

Robot Pepper primat će narudžbe, Franka pripremati jela, a Baxteru je pripala čast posluživanja kuhanog vina i čokoladnih kolača građanima koji će se pridružiti humanitarnoj akciji koja se pokreće na FER-u.

Advent u Zagrebu bogatiji je za još jednu zaista posebnu ponudu: građani će u srijedu, 19. prosinca, od 10 do 16 sati u predvorju FER-a moći uživati u kuhanom vinu i čokoladnim kolačima koje će posluživati – roboti! Ovaj neobičan događaj organiziraju FER-ov Laboratorij za robotiku i inteligentne sustave upravljanja (LARICS) i brend robotics@fer.hr, a sve s ciljem prikupljanja donacija za Udrugu za autizam Zagreb.

– Autizam je sveobuhvatni razvojni poremećaj koji karakteriziraju teškoće na području socijalne komunikacije, govora, emotivnog razvoja i imaginacije. Pozivamo vas da svojim skromnim doprinosom zajedno pomognemo Udruzi za autizam Zagreb u provedbi njihove dugoročne misije Sretan život osoba s autizmom. – poručuju organizatori.

Akciji su se do sada odazvali roboti Pepper, Franka i Baxter, a samo bi božićno čudo spriječilo NAO robote da se i oni pridruže. Vrijedni FER-ovski roboti neće besposličariti: Pepper će primati narudžbe, Franka pripremati jela, a Baxteru je pripala čast posluživanja gostiju.

Robotska ruka FRANKA svojim mekanim dodirom izvrsna je za delikatan rad s biljkama u projektu SPECULARIA, gdje je zadužena za pripremu sadnica i orezivanje biljaka. NAO i Pepper humanoidni su roboti, odnosno izgledaju i ponašaju se kao ljudi. U LARICS-u pomažu u ranoj dijagnostici autizma kod djece. Otkriti autizam dugotrajan je i iscrpljujući proces koji s njima postaje daleko zabavniji. Baxter je pak kolaborativni humanoidni robot koji voli raditi s ljudima.

– Dođite otvorenog srca i uma, učinite drugima dobro i saznajte iz prve ruke kako roboti funkcioniraju – uživajući pri tome u finom kuhanom vinu i slasticama. Vidimo se na FER-u! – dodaju s FER-a.

FOTO: FER