LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tema straha

6. je Međunarodni studentski filmski festival STIFF pred vratima

Počinje novi studentski filmski festival s brojnim pripadajućim radionicama. Na vrijeme otkrij što te sve očekuje, kao i sve potrebne informacije.

Počinje novi studentski filmski festival s brojnim pripadajućim radionicama. Na vrijeme otkrij što te sve očekuje, kao i sve potrebne informacije.

Na šestom izdanju Međunarodnog studentskog filmskog festivala – STIFF-a – u riječkom Art-kinu u razdoblju od 17. do 20. listopada imaš priliku pogledati 45 kratkometražnih animiranih, dokumentarnih i igranih studentskih filmova koji su došli iz više od 20 zemalja.

Tema je ovogodišnjeg festivala strah, a programom 6. STIFF-a diskutirat će se o uzrocima i posljedicama kulture straha, o interesima, ulogama i narativima koji nas plaše i stvaraju individualnu, ali i opću nesigurnost. Na šokantan, duhovit, poetičan, hrabar i metaforičan način filmovi ove godine promatraju malog čovjeka u vrtlogu suvremenog društva, kao što piše i na stranici Studentskog zbora u Rijeci.

Sam festival otvara scenarist, redatelj i profesor Giovanni Robbiano, koji će uz vođenje festivala održati i brojne radionice na temu filma i pisanja scenarija. Uz ovu radionicu održat će se još nekoliko radionica, a jedna je od njih ona pod nazivom Distribuiraj to!, pod vodstvom producentice i redateljice Morane Komljenović, gdje možeš naučiti ponešto o distribuciji audiovizualnih djela. Radionica je otvorena za javnost, a održat će se 19. listopada u 15 sati te 20. listopada u 14 sati u prostorima Mini Art-kina.

Još jednu radionicu održat će B.A.K.A. kolektiv, koji će podijeliti iskustvo rada na nezavisnom igranom filmu Ples bijelog ljeta, scenarist, koscenarist i koredatelj Goran Nježić, koji će govoriti o produkcijskim uvjetima tog filma, a na kraju snimateljica i montažerka Sara Salamon. Na ovoj radionici koja će se održati 19. listopada u 12 sati u Mini Art-kinu možeš naučiti kako funkcionira svijet nezavisnog indie-filma.

Ovogodišnji festival organiziraju udruga Filmaktiv i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci uz suorganizaciju Art-kina, a podupiru ga Hrvatski audiovizualni centar (HAVC), grad Rijeka, Primorsko-goranska županija, Sveučilište u Rijeci, Zaklada Kultura nova i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva. Sve potrebne pojedinosti možete pronaći na službenoj stranici festivala.

FOTO: SKC RIJEKA