LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Obraćanje premijera

40% visokoobrazovanih u obrazovanju nije cijepljeno; premijer ih pozvao da se angažiraju

Na svečanosti uručenja ugovora vezanih uz obnovu visokoškolskih ustanova stradalih u potresu premijer Plenković osvrnuo se i na cijepljenje unutar akademske zajednice.

Na svečanosti uručenja ugovora vezanih uz obnovu visokoškolskih ustanova stradalih u potresu premijer Plenković osvrnuo se i na cijepljenje unutar akademske zajednice.

Na svečanosti uručivanja ugovora visokim učilištima i znanstvenim institucijama stradalima u potresu, održanoj 7. srpnja u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, koje su dodijelili premijer Andrej Plenković i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, premijer Plenković u svojem se obraćanju prisutnima osvrnuo i na cijepljenje unutar akademske zajednice, prenosi N1.

Naime, premijer Plenković istaknuo je kako u Hrvatskoj u hladnjacima imamo 1,3 milijuna doza cjepiva protiv koronavirusa Zatim je, prenosi N1, pozvao akademsku zajednicu da se angažira jer 40 posto visokoobrazovanih u sustavu obrazovanja, ističe premijer, nije cijepljeno.

Svoj poziv visokoobrazovanima da se cijepe premijer Plenković završio je upozorenjem da će se sve što se bude događalo događati zato što se netko nije cijepio.


Podsjetimo, visokim učilištima i znanstvenim institutima stradalima u potresu dodijeljeni su ugovori ukupne vrijednosti 2 140 837 980 kuna za potrebe sanacije štete od potresa Do sada su prihvaćene 42 prijave, a 24 ih se odnosi na visokoškolske i znanstvene ustanove.

Među fakultetima kojima su dodijeljena sredstva nalaze se Medicinski fakultet, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Fakultet elektrotehnike i računarstva, Prirodoslovno-matematički fakultet, Ekonomski fakultet, a cijeli popis zagrebačkih fakulteta možete pronaći ovdje.
FOTO: UNSPLASH