LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Crna kronika

22-godišnjak se pretvarao da je agent za prodaju nekretnina: Zaradio 12 tisuća eura

Prijevare su sve češća pojava, ali još nismo čuli za sličan slučaj – 22-godišnjak se mjesecima pretvarao da je agent za prodaju nekretnina. Tako je zaradio 12 tisuća eura i kaznenu prijavu.

Prijevare su sve češća pojava, ali još nismo čuli za sličan slučaj – 22-godišnjak se mjesecima pretvarao da je agent za prodaju nekretnina. Tako je zaradio 12 tisuća eura i kaznenu prijavu.

Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka dovršili su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje dvaju kaznenih djela prijevare te krivotvorenja isprava. Sumnjiči se da je u razdoblju od prosinca prošle 2022. pa do lipnja ove godine oštetio dvoje hrvatskih državljana lažno se predstavljajući kao agent za prodaju nekretnina, objavila je PU primorsko-goranska.

22-godišnjak je, s ciljem ostvarenja protupravne materijalne koristi, u komunikaciji s oštećenima prikazao različitu dokumentaciju nepostojećih stanova u izgradnji na području Viškova i prilikom sklapanja ugovora o kupoprodaji krivotvorio i potpis nepostojećeg investitora za izgradnju stanova te za njih tražio uplatu akontacije.

Prethodno se lažno predstavio i vlasnicima agencije za nekretnine u Kostreni dajući im lažne osobne podatke kako bi ga angažirali za navedene poslove, a čiju je dokumentaciju potom zlouporabio izmjenjujući njezin sadržaj, posebice u stavkama ugovora. Tako je osim dvoje hrvatskih državljana, oštetio i pravnu osobu, a materijalna se šteta procjenjuje na više od 12 tisuća eura.

U protekla dva mjeseca osumnjičenik je bio nedostupan policiji i pronađen je ovaj tjedan na području Zagreba, gdje je i uhićen te priveden na kriminalističko istraživanje u Rijeku. Zbog osnovane sumnje u počinjenje spomenuta tri kaznena djela, nakon završetka istraživanja 22-godišnjak kazneno je prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.

FOTO: PU PRIMORSKO-GORANSKA