LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Niz kriminalnih djela

22-godišnjak dobio 118 tisuća kuna kazne – bježao policiji pod utjecajem alkohola

Prekršajni sud kaznio je mladića koji je tijekom nezakonitog upravljanja automobilom počinio niz kriminalnih djela.

Prekršajni sud kaznio je mladića koji je tijekom nezakonitog upravljanja automobilom počinio niz kriminalnih djela.

Mladić u dobi od 22 godine u subotu, 27. veljače, upravljao je osobnim automobilom bjelovarskih registarskih oznaka Vrapčanskom ulicom u Zagrebu te nakon toga počinio niz kaznenih djela. Došao je do raskrižja s ulicom Potok i umjesto zaustavljanja na znak policijskih službenika u svrhu obavljanja nadzora vozila i vozača dao se u bijeg u smjeru jugoistoka.

Idućeg je dana proglašen krivim. Prekršajni sud odredio mu je novčanu kaznu od 118 tisuća kuna.

– Policijski službenici vozilom su se uputili za njim, no on je nastavio vožnju ulicom Jačkovina, Žagarovom, Ulicom Marije Terezije, Bolničkom cestom te drugim ulicama, sve do Kolodvorske, pritom grubo kršeći prometne propise. Naime, tijekom vožnje u više je navrata prošao kroz crveno, vozio tzv. slalom vožnjom, odnosno vozilom prelazio iz trake u traku, nepropisno koristio mobitel, dok je prilikom bijega, kako bi bio manje uočljiv, na vozilu isključio svjetla. Dolaskom do Kolodvorske ulice vozilo je zaustavio, dao se u bijeg. Međutim, nedugo nakon događaja je pronađen. – stoji u priopćenju PU zagrebačke.

Osim što je počinio niz ranije navedenih kriminalnih radnji, 22-godišnjak je upravljao vozilom bez položenog vozačkog ispita i s 0,40 g/kg alkohola u organizmu, dok je testiranje na droge odbio.  
FOTO: PIXABAY