LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Priopćila PU zadarska

21-godišnjakinja iz Zadra osumnjičena za prodavanje droge koja se koristi za silovanje

Tijekom kriminalističkog istraživanja policija je pronašla GBL, GHB, amfetamin, MDMA te pribor za konzumaciju droge.

Tijekom kriminalističkog istraživanja policija je pronašla GBL, GHB, amfetamin, MDMA te pribor za konzumaciju droge.

Policijska uprava zadarska protiv 21-godišnje djevojke iz Zadra podnijela je kaznenu prijavu zbog sumnje na kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Tijekom kriminalističkog istraživanja od nje je oduzeto ukupno oko 1,75 litara prozirne tekućine nepoznatog kemijskog sastava koja svojim karakteristikama nalikuje na tekućinu GBL, koja ima gotovo identična svojstva i utječe na konzumente kao i droga GHB, koja je pronađena u dvije PVC boce te priboru za konzumaciju droge, zatim PVC vrećica s oko 5 grama droge amfetamin (speed), jednu polovinu tablete MDMA tzv. ecstasy te digitalna vaga s tragovima droge.

Oduzeti GHB, koji je policija pronašla kod osumnjičene 21-godišnjakinje, je poznat kao droga za silovanje kojom silovatelji omamljuju žrtve. 

Oduzeta droga, priopćili su iz PU zadarske, će biti proslijeđena na daljnja vještačenja, a zbog sumnje na kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama protiv 21-godišnjakinje je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
FOTO: UNSPLASH