LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
AIRVG2024

20 tisuća posjetitelja uživalo je u spektakularnim prizorima na velikogoričkom aeromitingu

Naglasak ovogodišnjeg izdanja bio je na modernizaciji zrakoplovstva te promociji poziva za vojne pilote, zrakoplovne tehničare te druga zanimanja u zračnom prometu.

Naglasak ovogodišnjeg izdanja bio je na modernizaciji zrakoplovstva te promociji poziva za vojne pilote, zrakoplovne tehničare te druga zanimanja u zračnom prometu.

U subotu,11. svibnja 2024. godine, od 12 do 18 sati, oko 20 tisuća posjetitelja iz cijele Hrvatske i 700 fotografa iz cijelog svijeta, stigli su na Pleso kako bi uživo vidjeli različite tipove zrakoplova na trećem aeromitingu AIRVG2024. 

Velikogorički aeromiting održan je na starom terminalu Zračne luke Pleso, gdje su mnogi posjetitelji učivali u spektakularnim prizorima. Popodnevni sati bili su rezervirani za letački program, koji je počeo akrobatskim letom Krila Oluje, nakon čega je uslijedio demo-program aviona Zlikn 242L. Helikopteri su izveli simulaciju spašavanja pilota iz neprijateljskog područja, a potom su zajedno poletjeti MiG-ovi i Rafali. Sve je završilo atraktivnim programom – pozdravom akrobatske grupe Krila Oluje, a za posjetitelje je posebno atraktivna bila mogućnost ulaska u MiG.

Grad Velika Gorica tako nastavlja projekt Velika Gorica – grad zrakoplovstva, u sklopu kojega je potpisana i Povelja prijateljstva između Grada Velike Gorice i subjekata iz zrakoplovnih djelatnosti koji djeluju na području Velike Gorice. Potpisnici su Hrvatsko ratno zrakoplovstvo, Međunarodna zračna luka Zagreb, Hrvatska kontrola zračne plovidbe, Zrakoplovno-tehnički centar Velika Gorica, Croatia Airlines, Trade Air, Zračna luka Zagreb, Zrakoplovno-tehnička škola Rudolf Perešin, Veleučilište Velika Gorica, Aeroklub Velika Gorica i Turistička zajednica Velike Gorice.

Cilj aeromitinga, koji je organiziran već po treći put u Velikoj Gorici, promocija je zrakoplovstva u Hrvatskoj te Velike Gorice kao grada zrakoplovstva. Naglasak ovogodišnjeg izdanja bio je na modernizaciji zrakoplovstva te promociji poziva za vojne pilote, zrakoplovne tehničare te druga zanimanja u zračnom prometu. Svi potpisnici povelje predstavili su se na ovogodišnjem aeromitingu, a Veleučilište  Velika Gorica promoviralo je svoje studije, posebno studij Održavanja zrakoplova.

Tu zrakoplovnu manifestaciju organizirali su Grad Velika Gorica i Međunarodna zračna luka Zagreb, uz potporu Ministarstva obrane i pod pokroviteljstvom Vlade.