LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Traži se donor

16-godišnji Vukovarac se već po drugi puta bori s leukemijom. Sada treba vašu pomoć

Damir se trenutno može osloniti samo na ujaka i baku, ali mu je hitno potrebna još jedna osoba – odgovarajući donor. Nažalost, takvog donora trenutno nema u nacionalnom registru.

Damir se trenutno može osloniti samo na ujaka i baku, ali mu je hitno potrebna još jedna osoba – odgovarajući donor. Nažalost, takvog donora trenutno nema u nacionalnom registru.

Šesnaestogodišnji Damir Pejić iz Vukovara prolazi kroz izuzetno teške trenutke u svom mladom životu. Umjesto da uživa u ljetnom odmoru, Damir provodi dane u bolnici na zagrebačkom Rebru, boreći se s leukemijom po već drugi put. Prvi put je dijagnosticiran s ovom opakom bolešću kad je imao samo jedanaest godina. Nakon početne pobjede nad bolešću, nedavni nalazi pokazali su da se leukemija vratila, što znači da je pred njim ponovno teška borba za život.
 

„Čudno, ali navikneš se. Eto, meni se drugi put vratila leukemija. Sad idemo i drugi put prijeći preko toga pa da sve nastavimo normalno.”, rekao je Damir za RTL Danas.


Odlična vijest: pronađen je donor za mladog Vukovarca koji se bori s leukemijom


Damirova situacija postala je još teža prije dva mjeseca kada je njegova majka izgubila bitku s karcinomom. Ta je tragedija dodatno otežala njegovu borbu, ali Damir i dalje pokazuje nevjerojatnu hrabrost i snagu suočavajući se s izazovima koji su pred njim. Damir nema braće i sestara, a nakon majčine smrti, ostao je bez najvažnije podrške u životu. Otac mu nije bio prisutan niti mu je dao svoje prezime. Trenutno se može osloniti samo na ujaka i baku, ali mu je hitno potrebna još jedna osoba – odgovarajući donor. Nažalost, takvog donora trenutno nema u nacionalnom registru. Unatoč svemu, Damir se nada i bori, inspirirajući sve oko sebe svojom odlučnošću i hrabrošću. 

Multipli mijelom: Gotovo svakoga dana jedna osoba u RH dobije dijagnozu – ranijim prepoznavanjem oboljelima se osigurava duži i kvalitetniji život


Stoga se svi ljudi u dobi od 18 do 40 godina pozivaju da se prijave u registar i svojom krvlju nekome daruju život. Prikupljanje uzoraka za Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica provodi se u osam transfuzijskih centara diljem Hrvatske: u Zagrebu, Osijeku, Rijeci, Puli, Splitu, Zadru, Varaždinu i Dubrovniku. Poziv je upućen svima koji su u mogućnosti pomoći, jer svaki novi donor povećava šansu da se za Damira pronađe odgovarajući donator i da dobije novu priliku za život.

Mlada Romkinja, prva romska studentica na splitskom sveučilištu, preminula od leukemije


 
IZVOR: RTL DANAS
FOTO: RTL DANAS, YOU TUBE / SCREENSHOT