LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Grad Orahovica

120 mladih iz Hrvatske, BiH, Srbije te Ukrajine osposobljava se na ljetnoj školi Crvenog križa

Ove će godine sudionike Ljetne škole posjetiti i predsjednik Zoran Milanović.

Ove će godine sudionike Ljetne škole posjetiti i predsjednik Zoran Milanović.

U Orahovici je 20. kolovoza 2024. godine započela 21. Ljetna škola Crvenog križa, koja će okupiti oko 120 mladih sudionika iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije te Ukrajine. Ti mladi entuzijasti tijekom programa će stjecati ključne vještine potrebne za djelovanje u okviru Crvenog križa.

Ljetna škola održava se u Centru za edukaciju osječkog Crvenog križa u Orahovici, a najavljeno je pet programa osposobljavanja za sudionike, uključujući programe za voditelje prve pomoći, voditelje preventivnih programa te osposobljavanje članova terenskih jedinica Hrvatskog Crvenog križa.

Odlična prilika za studente i istraživače iz područja humanističkih znanosti: prijavite se za ljetnu školu u Italiji!


 

„Među tim programima su osposobljavanje za voditelje programa prve pomoći, osposobljavanje za voditelje programa realističnog prikaza ozljeda, osposobljavanje za voditelje programa veznih za migracije, stereotipe, predrasude i prevenciju trgovanja ljudima, osposobljavanje za voditelje preventivnih programa Hrvatskog Crvenog križa te osposobljavanje za članove terenskih jedinica Hrvatskog Crvenog križa.” rekao je Marko Đukić, predsjednik Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije.


Osim toga, organizirane su i radionice usmjerene na prevenciju nasilja u vršnjačkim vezama, sigurnost na internetu te pružanje psihosocijalne podrške mladima koji su uključeni u humanitarni rad.

Dva hrvatska sveučilišta sudjeluju u organizaciji ovogodišnje ljetne škole u Indoneziji


 

„Svi mladi će tijekom Ljetne škole imati priliku sudjelovati na radionicama i predavanjima renomiranih predavača o temama kao što su: međunarodno humanitarno pravo, ljudska prava, klimatske promjene i drugo, što će ih obogatiti za njihovu buduću humanitarnu, ali i društvenu aktivnost.” – rekao je Đukić.


Na Ljetnoj školi Crvenog križa u Orahovici sudjeluju mladi iz različitih dijelova regije, uključujući članove društava Hrvatskog Crvenog križa iz Osječko-baranjske županije, pobjedničku ekipu podmlatka ovogodišnjeg natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa iz Gradskog društva Crvenog križa Zagreb te mlade iz Splita i Trogira. Uz njih, prisutni su i mladi iz suradnih organizacija Crvenog križa iz Bosne i Hercegovine (Doboj i Tuzla) i Srbije (Sombor i Novi Sad), kao i mladi Ukrajinci koji su u Hrvatskoj pod međunarodnom zaštitom zbog rata u Ukrajini.

Frane Prpa: darivanje krvi najbolje pokazuje kako u životu ovisimo jedni o drugima



Kroz prethodna izdanja Ljetne škole prošlo je oko dvije i pol tisuće mladih, od kojih su mnogi postali volonteri u društvima Crvenog križa. Ove će godine sudionike Ljetne škole 27. kolovoza posjetiti i hrvatski predsjednik Zoran Milanović.
IZVOR: GRAD ORAHOVICA
FOTO: GRAD ORAHOVICA