LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Natjecanje u organizaciji udruge CERM

100 srednjoškolaca uskoro sudjeluje u natjecanju Croatian Economics Olympiad

Prvo izdanje Hrvatske ekonomske olimpijade, odnosno natjecanja Croatian Economics Olympiad održat će se 20. svibnja, a natjecatelji će putem online igrice morati pokazati svoje vještine u području ekonomije.

Prvo izdanje Hrvatske ekonomske olimpijade, odnosno natjecanja Croatian Economics Olympiad održat će se 20. svibnja, a natjecatelji će putem online igrice morati pokazati svoje vještine u području ekonomije.

100 učenika, 23 tima i 15 srednjih škola sudjelovat će 20. svibnja od 11 do 13 sati u prvom izdanju Hrvatske ekonomske olimpijade, odnosno natjecanju Croatian Economics Olympiad (CEO) u organizaciji udruge Centar za razvoj mladih.

Danas počinje Međunarodna ekonomska olimpijada, nastupa i hrvatski tim srednjoškolaca


Riječ je o natjecanju za srednjoškolce ekonomskih usmjerenja u kojemu će putem dvosatne online igrice Financial Literacy Game morati pokazati kako se snalaze u simulaciji odraslog života i utjecaju financija na život. Cilj je zapravo potaknuti srednjoškolce na izvannastavne aktivnosti i upotrebu znanja stečenih u školi na konkretnim primjerima i zadatcima te dodatno zainteresirati srednjoškolce za poduzetništvo i ekonomiju.

Hrvatski srednjoškolci osvojili brončane medalje na Međunarodnoj biološkoj olimpijadi u Kazahstanu


Pobjednci CEO-a sudjelovat će na međunarodnom natjecanju International Economics Olympiad (IEO) u Latviji koje će se zbog pandemije održati online od 26. srpnja do 1. kolovoza 2021. IEO je vlasnik Financial Literacy Gamea koji je sastavni dio CEO natjecanja, no na IEO-u imat će nešto zahtjevniji zadatak. Naime, kroz tri kategorije morat će samostalno ili timski pokazati svoje vještine – zadaci iz područja financijske pismenosti i ekonomije rješavaju se samostalnu, dok se poslovni slučaj rješava timski.

Varaždinci ne samo da dobro uče, već rasturaju i u računalnim igricama!


Više o natjecanju moguće je pronaći na Facebook stranici CEO-a, udruge Centar za razvoj mladih – CERM, kao i na službenoj stranici International Economics Olympiad – IEO.
FOTO: STUDENTSKI.HR