LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Prevencija i edukacija

WTF is HPV: Saznajte sve o najčešćoj spolno prenosivoj infekciji u novoj epizodi mRAK Talka

HPV infekcija najčešća je spolno prenosiva infekcija, a s virusom u doticaj dođe čak 80% spolno aktivnih osoba.

HPV infekcija najčešća je spolno prenosiva infekcija, a s virusom u doticaj dođe čak 80% spolno aktivnih osoba.

Podcast mRAK Talk novi je projekt studenata medicine okupljenih u CroMSIC, a nastao je kao suradnja između projekata THE Talk fokusiranog na edukaciju o spolnom i reproduktivnom zdravlju i projekta Budi mRAK fokusiranog na prevenciju HPV infekcije. 

Prva epizoda mRAK Talka okupila je stručnjake koji su razgovarali o seksualnosti i aseksualnosti, spolnom i reproduktivnom zdravlju, spolnoj pismenosti i spolnom odgoju te mnogim drugim temama, a nedavno je izišla i druga epizoda koja se bavi HPV-om i infekcijom HPV-a

Naime, HPV infekcija najčešća je spolno prenosiva infekcija, a s virusom u doticaj dođe čak 80% spolno aktivnih osoba te uzrokuje šest vrsta raka.

Gosti druge epizode mRAK Talka, Neda Ferenčić Vrban, dr. med., spec. školske medicine i glavna tajnica Hrvatske lige protiv raka, Kristijan Harak, dr. med., liječnik opće medicine i dugogodišnji mRAK edukator, Ana Rogač, dizajnerica i influencerica te Borna Butijer, osobni trener stoga su razgovarali o važnosti edukacije o HPV-u, zaštiti od spolno prenosivih bolesti, ali i o važnosti cijepljenja protiv HPV-a

Novu epizodu možete pogledati na YouTube kanalu udruge CroMSIC ili u nastavku, a do iduće se epizode možete informirati o HPV-u te spolnom i reproduktivnom zdravlju na stranicama projekta Budi mRAK i The Talk.

FOTO: INSTAGRAM / THE TALK