LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Klub mladih KLOOZ

Udruga CINAZ poziva mlade na spajanje pokreta i daha na radionici joge

Udruga CINAZ u sklopu programa Klub mladih KLOOZ, u suradnji s Društvom športske rekreacije Vitalnost, priprema radionicu joge. Održat će se 8. listopada u 9.30 sati u Kapetanskom parku.

Udruga CINAZ u sklopu programa Klub mladih KLOOZ, u suradnji s Društvom športske rekreacije Vitalnost, priprema radionicu joge. Održat će se 8. listopada u 9.30 sati u Kapetanskom parku.

Klub mladih KLOOZ započinje s drugom godinom provedbe programa. U pripremi je radionica joge u suradnji s Društvom športske rekreacije Vitalnost iz Zadra.

Joga je kombinacija dinamičnih stilova joge Ashtanga i Vinyasa koji spajaju pokret i dah u dinamične sljedove joga asana. Cilj radionice je upoznati polaznike sa samom praksom joge, dobrobitima prakse i njenim utjecajem na psihofizičko zdravlje te razbijanje predrasuda o onome što ona jest, a što nije.

Tijekom uvodnih 15 minuta polaznike će se upoznati s onim što joga predstavlja. Glavni dio obuhvaća 75 minuta joge, prvo će se pet do sedam minuta kratko meditirati, osvještavati dah i položaj tijela. Središnji dio sata se sastoji od Pozdrava suncu (dinamični slijed asana koji služi za zagrijavanje tijela) te osnovnih joga asana (položaja tijela) u trajanju od 55 minuta. Završni dio sata se sastoji od opuštanja i kratke meditacije u trajanju od 10 do 15 minuta. Za kraj je predviđen razgovor sa sudionicima o dojmovima i iskustvima.

Događaj će se održati u Kapetanskom parku (na Poluotoku) u subotu, 8. listopada 2016. s početkom u 9:30 sati. Radionicu vodi Ivana Stilinović, certificirana učiteljica joge (Gaya yoga school, TT 200h) i predsjednica Društva športske rekreacije Vitalnost u Zadru.

Sudionici se trebaju prijaviti putem obrasca do petka u 18 sati. Potrebno je donijeti svoju prostirku jer organizatori posjeduju ograničen broj istih. Prednost imaju mladi od 15 do 30 godina. Za dodatne upite možete se javiti na cinaz.info@gmail.com.

FOTO: PINTEREST