LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
MLADI I ALKOHOLIZAM

U Zadru će se interaktivnim predavanjem otvoriti bitna tema o ovisnosti o alkoholu među mladima

Na predavanju Mladi i alkoholizam mladi će imati priliku provjeriti svoje znanje o alkoholu, razotkriti neke mitove te razgovarati o rizičnim faktorima koji doprinose pijenju alkohola. 

Na predavanju Mladi i alkoholizam mladi će imati priliku provjeriti svoje znanje o alkoholu, razotkriti neke mitove te razgovarati o rizičnim faktorima koji doprinose pijenju alkohola. 

Udruga CINAZ u suradnji s Gimnazijom Jurja Barakovića u Zadru, a u sklopu preventivnog programa za mlade Uduge CINAZ uz potporu Grada Zadra, organizira interaktivno predavanje pod nazivom Mladi i alkoholizam koje će se održati u utorak, 25. travnja 2023. godine u 10:40 sati u multimedijalnoj dvorani gimnazije. Predavanje će voditi profesorica dr. sc. Marina Nekić s Odjela za psihologiju Sveučilišta u Zadru, a tema će biti ovisnost o alkoholu među mladima.

Alkohol je najdostupnije sredstvo ovisnosti, a društveno je često prihvaćeno. Upravo je to jedan od razloga zašto su rezultati istraživanja provedenog u 2019. godini na razini Europske unije pokazali da su učenici u Hrvatskoj iznad europskog prosjeka po konzumaciji alkohola, a prema istom istraživanju, 90 posto učenika u Hrvatskoj barem je jednom u životu popilo alkohol, a više od 40 posto učenika popilo je barem jednu čašu alkohola s 13 godina ili ranije.

Alkoholizam je u mladosti nerijetko sastavni dio repertoara ponašanja i potrage za identitetom, a upravo je zato bitno fokus staviti i na mlađe adolescente. To je pogotovo bitno ako u obzir uzmemo da je rizik od pojave ovisnosti o alkoholu veći što su djeca počela konzumirati alkohol u ranijoj dobi, odnosno prije 15. godine života.

Stoga je iznimno važno razgovarati s mladima o posljedicama pijenja alkohola, a na predavanju Mladi i alkoholizam mladi će imati priliku provjeriti svoje znanje o alkoholu, razotkriti neke mitove te razgovarati o rizičnim faktorima koji doprinose pijenju alkohola. 
 

FOTO: PIXABAY