LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
MALA ŠKOLA

Traže se školarci ambasadori prevencije poremećaja hranjenja

U natječaju mogu sudjelovati učenici viših razreda osnovnih škola (7. i 8.) te prvog i drugog razreda srednjih škola, a zadatak za zainteresirane učenike je na kreativan način izraziti što za njih znači „RemekTijelo”.

U natječaju mogu sudjelovati učenici viših razreda osnovnih škola (7. i 8.) te prvog i drugog razreda srednjih škola, a zadatak za zainteresirane učenike je na kreativan način izraziti što za njih znači „RemekTijelo”.

U okviru javnozdravstvene kampanje „RemekTijelo”, Dnevna bolnica za poremećaje hranjenja H(RANA) i Etnografski muzej u Zagrebu otvorili su online natječaj za prijavu u program Male škole prevencije poremećaja hranjenja, prenosi Glas Istre.

U natječaju mogu sudjelovati učenici viših razreda osnovnih škola (7. i 8.) te prvog i drugog razreda srednjih škola. Zadatak za zainteresirane učenike je na kreativan način izraziti što za njih znači „RemekTijelo”, a moguće se prijaviti samostalno ili grupnim radom u skupini od najviše četiriju članova.

Inspiraciju za radove učenici mogu potražiti u krilaticama koje je odabrao tim Dnevne bolnice. One su: „Ako ti je izgled bitan, možda si iznutra sitan”, „Rulam i kad fulam”, „Svako tijelo je remek-djelo”, „Bolje spika nego slika”, „Savršeno sam nesavršen(a)”, „Lajkaj me u oči”, „Hrana nije rana” i „Ljubav voli mane.”

Ono što treba imati na umu je to da se rad mora prijaviti pod šifrom, bez navođenja imena i prezimena autora, a šifra može sadržavati brojke, slova te specijalne znakove i simbole.

30 najboljih postat će vršnjački edukatori

Svi učenički radovi moći će se pogledati kao dio izložbe „Lica gladi” u Etnografskom muzeju koja je otvorena do 2. svibnja, a 30 najboljih dobit će priliku sudjelovanja u Maloj školi prevencije poremećaja hranjenja.

Mala škola prevencije sastoji se od osam radionica, a početak je predviđen za siječanj 2023. godine. Radionice će se odvijati svaka dva tjedna subotom u Etnografskom muzeju u Zagrebu i vodit će ih educirani terapeuti Dnevne bolnice za poremećaje hranjenja.
Učenici će tijekom radionica moći bolje upoznati i razumjeti sebe i svoj odnos prema tijelu, emocijama, hrani, očekivanjima okoline i sebe samih, te će raditi na odnosu prema vršnjacima i slikama koje im se predstavljaju u medijima i na društvenim mrežama   izjavio je Hrvoje Handl, voditelj Dnevne bolnice H(RANA) u Psihijatrijskoj bolnici Sveti Ivan u Jankomiru, piše HRT.
Nakon završenog programa polaznici će pod mentorstvom voditelja radionica izraditi završne radove i tako postati vršnjački edukatori koji će potom stečeno iskustvo i znanje dijeliti s vršnjacima u cijeloj zemlji kao ambasadori prevencije poremećaja hranjenja.

Za prijavu na natječaj radovi se šalju na adresu elektroničke pošte remektijelo.emz@gmail.com i primaju se do 20. prosinca.
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA