LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Svjetski dan zaštite okoliša

Studentski kongres okolišnog zdravlja razotkriva kako ono utječe na ljudsko

Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci u ponedjeljak, 5. lipnja s početkom u 11 sati održat će se 1. Studentski kongres okolišnog zdravlja.

Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci u ponedjeljak, 5. lipnja s početkom u 11 sati održat će se 1. Studentski kongres okolišnog zdravlja.

Okolišno zdravlje poprima izuzetnu važnost te je osviještenost ljudi o očuvanju okoliša postalo prioritet diljem svijeta, a naročito na području Europske unije. Svjesni te činjenice, profesori i studenti Sanitarnog inženjerstva Medicinskog fakulteta u Rijeci, jedine visokoškolske ustanove u Hrvatskoj koja obrazuje sveučilišne kadrove u domeni zaštite okolišnog zdravlja, organiziraju 1. Studentski kongres okolišnog zdravlja. Održat će se u ponedjeljak, 5. lipnja u 11 sati.

Cilj je Kongresa, koji se održava na Svjetski dan zaštite okoliša, stručnom raspravom o problematici otpada dugoročno utjecati na promjene navika te razviti samosvjesno i kritičko razmišljanje o brizi za okoliš, što utječe na zdravlje svih nas. Obradit će brojne važne, aktualne i zanimljive teme kao što su: gospodarenje opasnim otpadom, gospodarenje krutim komunalnim otpadom u Hrvatskoj, morski otpad, gospodarenje medicinskim otpadom u HALMED-u, problem Nacionalnog parka Plitvička jezera, posteljica – patološki otpad ili kozmetičko blago i druge.

Zbog multidisciplinarnosti problematike na jednom mjestu okupit će se tim predavača među kojima su stručnjaci, znanstvenici i studenti iz različitih respektabilnih institucija s područja biomedicine, javnog zdravstva, ekologije i tehničkih znanosti: Medicinski fakultet u Rijeci, Fakultet zdravstvenih studija, Institut Ruđer Bošković, Kemijsko-tehnološki fakultet Split, Nastavni zavod za javno zdravstvo – PGŽ, KBC Rijeka, Prirodoslovno-matematički fakultet Zagreb te ostali stručnjaci iz područja zaštite okoliša.

FOTO: PINTEREST