LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zagreb International Medical Summit

Studenti organiziraju predstavljanje najnovijih dostignuća u primjeni umjetne inteligencije u medicini

– ZIMS već 20 godina okuplja studente iz cijeloga svijeta koji kroz nekoliko dana edukativnih predavanja i radionica stječu nova znanja o određenoj temi. Ovogodišnja tema okreće se najnovijim dostignućima u primjeni umjetne inteligencije u medicini. – navode iz udruge EMSA Zagreb.

– ZIMS već 20 godina okuplja studente iz cijeloga svijeta koji kroz nekoliko dana edukativnih predavanja i radionica stječu nova znanja o određenoj temi. Ovogodišnja tema okreće se najnovijim dostignućima u primjeni umjetne inteligencije u medicini. – navode iz udruge EMSA Zagreb.

Studentska udruga EMSA Zagreb (European Medical Students' Association) organizira novo izdanje svojeg dugogodišnjeg projekta Zagreb International Medical Summit. Kongres je ovog puta posvećen najnovijim dostignućima u primjeni umjetne inteligencije u medicini te će se od 1. do 5. prosinca održati online na službenom Facebook događaju zbog epidemiološke situacije. 

– ZIMS već 20 godina okuplja studente medicine iz cijeloga svijeta koji kroz nekoliko dana edukativnih predavanja i radionica stječu nova znanja o određenoj temi. Ovogodišnja tema The future of medicine – Artificial intelligence? okreće se najnovijim dostignućima u primjeni umjetne inteligencije u medicini, ali je posvećena i samom razvoju umjetne inteligencije na razini Europske unije i Hrvatske. – navode organizatori.

Napominju i da je riječ o interdisciplinarnom događaju na koji pozivaju kako studente medicine, tako i studente svih drugih studija, primjerice strojarstva i brodogradnje, elektrotehnike i računarstva, kemijskog inženjerstva i tehnologije te ekonomije. Znanstveno-edukativnom događaju mogu se pridružiti i drugi zainteresirani za ovo područje. Cilj je, kažu, pružiti im pristup novim i relevantnim informacijama u ovim izazovnim vremenima.

– Među devet predavača, najznačajniji je zasigurno Andrea Renda, član EU Stručne skupine za umjetnu inteligenciju, član savjetodavne skupine za Ekonomske i društvene učinke istraživanja (ESIR) Europske komisije te član STOA-e, Međunarodnog savjetodavnog odbora Europskog parlamenta. Među predavačima se ističe i hrvatski poduzetnik Mislav Malenica, osnivač i direktor hrvatskog AI startupa Mindsmiths te predsjednik udruge CroAI (Croatian AI Association) organizacije koja okuplja AI tvrtke iz Hrvatske. Naravno, predavači su i liječnici koji u svojoj praksi već koriste određene oblike umjetne inteligencije te rade prema njihovom unapređenju. – dodaju iz Udruge.

Program je vidljiv na vizualu u nastavku.EMSA Zagreb jedna je od 115 EMSA članica u 29 europskih zemalja. Riječ je o neprofitnoj, nevladinoj organizaciji koja predstavlja studente medicine iz cijele Europe. Osnovana je 1990. u Bruxellesu, a priznali su je Europski parlament, Europska komisija i Ujedinjeni narodi.
FOTO: PIXABAY