LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
ZDRAVLJE NA PRVOM MJESTU

Studenti iz Splita koji su tamo došli studirati uskoro će imati besplatnu sveobuhvatnu zdravstvenu zaštitu

Riječ je o inicijativi koju su pokrenuli studenti iz stranih zemalja, primarno studenti Medicine koji studij pohađaju na engleskom jeziku. Međutim, brzo se proširilo na cijelo Sveučilište.

Riječ je o inicijativi koju su pokrenuli studenti iz stranih zemalja, primarno studenti Medicine koji studij pohađaju na engleskom jeziku. Međutim, brzo se proširilo na cijelo Sveučilište.

Studenti Sveučilišta u Splitu koji svoje boravište imaju izvan Splita, uskoro će imati sveobuhvatnu zdravstvenu zaštitu, stoji na stranicama Sveučilišta u Splitu. Otkrio im je to Marko Rađa, dr. med., ravnatelj Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije. 

Uskoro će biti potpisan ugovor između Sveučilišta u Splitu, Doma zdravlja i Splitsko-dalmatinske županije, kojim će se omogućiti pružanje zdravstvene zaštite studentima izvan mjesta prebivališta, odnosno boravišta, u određenim ordinacijama Doma zdravlja. Na taj način svakom studentu koji nije iz Splita osigurat će se primarna zdravstvena zaštita kod liječnika obiteljske (opće) medicine te onih dentalne medicine, dok će studenticama biti omogućeni i pregledi ginekologa, pojasnio je ravnatelj Rađa. 

Riječ je o inicijativi koju su pokrenuli studenti iz stranih zemalja, primarno studenti Medicine koji studij pohađaju na engeslkom jeziku. Međutim, brzo se proširilo na cijelo Sveučilište.

Nakon što se potpiše sporazum objavit će se popis svih ordinacija, odnosno liječnika kojima će se studenti moći obratiti u slučaju potrebe za zdravstvenom zaštitom. Također, važno za napomenuti je da je ovaj projekt podržala i Splitsko-dalmatinska županija i to tako što za sljedeću godinu planira uvrstiti sredstva za angažiranja liječnika izvan sustava Doma zdravlja, a koji bi tako trebali biti na raspolaganju studentima.
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA