LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Webinar

Studenti iz BiH s hrvatskom znanstvenicom otvaraju pitanje neuroloških poremećaja povezanih s bolešću COVID-19

Studenti medicinskih fakulteta u BiH organiziraju webinar na temu neuroloških poremećaja povezanih s bolešću COVID-19. Predavačica je prof. dr. sc. Vanja Bašić Kes, spec. neurologije.

Studenti medicinskih fakulteta u BiH organiziraju webinar na temu neuroloških poremećaja povezanih s bolešću COVID-19. Predavačica je prof. dr. sc. Vanja Bašić Kes, spec. neurologije.

BoHeMSA, organizacija koja okuplja studente medicinskih fakulteta u Bosni i Hercegovini, organizira webinar na temu Neurološki poremećaji povezani s bolešću COVID-19. Održat će se u petak, 15. siječnja, s početkom u 17:00 na platformi Zoom. 

Riječ je o jednom u nizu webinara koji se održavaju u sklopu projekta COVID-19, navode organizatori na službenom Facebook događaju.

– COVID-19 naziv je novog projekta Komiteta za medicinsku edukaciju (SCOME). U narednom periodu upoznat ćemo se s utjecajem pandemije na mentalno zdravlje, kliničkom prezentacijom i tretmanom oboljelih, kao i sa biološkim aspektom SARS-CoV-2 virusa. Projekt će se implementirati kroz nekoliko webinara. Iako su komplikacije respiratornog sistema od bolesti COVID-19 najčešće i one o kojima se najviše govori, sve je više izvještaja o zahvaćenosti centralnog i perifernog nervnog sistema. – pojašnjavaju.

Spomenuti webinar treći je u nizu, a na njemu kao predavačica gostuje prof. dr. sc. Vanja Bašić Kes, spec. neurologije.

– Profesorica Bašić Kes diplomirala je i doktorirala na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te je specijalizirala neurologiju na Klinici za neurologiju KBC-a Sestre milosrdnice. Naučno-stručno osposobljavala se na King’s College Hospitalu u Londonu te na Weill-Cornell Collegeu u Salzburgu. Naučni je savjetnik Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i stalni je član Nacionalnog odbora za znanost Republike Hrvatske. – ističu iz organizacije BoHeMSA.

Sudjelovati mogu svi zainteresirani za ovu temu, a prijave za sudjelovanje vrše se ispunjavanjem obrasca. Poveznica za Zoom bit će dostupna na službenom Facebook događaju na dan održavanja webinara.
FOTO: PIXABAY