LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Besplatne radionice

Što možete učiniti za svoje mentalno zdravlje i bolje socijalne vještine?

U Zoni se održava čak sedam radionica iz ciklusa „Mala škola mentalnog zdravlja”, ali i višednevni trening socijalnih vještina.

U Zoni se održava čak sedam radionica iz ciklusa „Mala škola mentalnog zdravlja”, ali i višednevni trening socijalnih vještina.

Ne možemo dovoljno istaknuti važnost mentalnog zdravlja i potrebu za uklanjanjem stigme oko istog, ali čini se da je na području Splita ta tema prepoznata kao važna jer će se zbog izuzetnog interesa u Zoni ponoviti najpopularnije radionice iz ciklusa Mala škola mentalnog zdravlja – u listopadu će se obraditi teme anksioznost i tugovanje, a održavat će se i višednevni treninzi socijalnih vještina koje su izuzetno važne za snalaženje u svakodnevnom životu i međuljudskim odnosima.
 

Besplatne radionice 

Iz Društva psihologa Splitsko-dalmatinske županije najavljuju dvije radionice, obje s početkom u 17 sati.
 

„U ponedjeljak, 16. listopada, prvu radionicu u ciklusu Mala škola mentalnog zdravlja vodit će psihologinja Dina Klarić te će mladi imati priliku razgovarati i učiti o gubitcima i tugovanju. Tjedan dana kasnije, 23. listopada, radionicu će voditi Suzana Žužul i Lara Buljan Gudelj. Govorit će se o anksioznosti i napadajima panike te simptomima i metodama nošenja s tim poremećajima“ – poručuju iz Društva.

 

Trening socijalnih vještina

Održavat će se subotom i nedjeljom, od 14. do 28. listopada od 11 do 13 sati. Namijenjen je mladima sa psihosocijalnim poteškoćama ili oboljenjima, posebno onima koji osjećaju nelagodu kada se trebaju izlagati pred drugima. 
 

„Kroz pet radionica učit ćemo o vještinama aktivnog slušanja, ja-porukama, prepoznavanju i iskazivanju osjećaja, kvalitetama suradnje, zauzimanja za sebe i postavljanja zdravih granica. Voditeljica radionica je Ivana Kovač, stručna prvostupnica radne terapije, magistra fizioterapije i neurorazvojni terapeut po Bobath konceptu. Sudionike očekuje pozitivna radna atmosfera, a na kraju treninga i diploma“ – istaknula je Marina Vidović iz Udruge Feniks Split.


Sudjelovanje je besplatno i namijenjeno mladima, ali je potrebna rezervacija mjesta putem prijavnice na poveznici.

Mala škola mentalnog zdravlja realizira se u sklopu projekta Centar za mlade Split koji provodi Infozona u partnerstvu s Društvom psihologa Splitsko-dalmatinske županije. Trening socijalnih vještina održava se u sklopu projekta Puna mi je kapa! koji provodi Udruga Feniks Split u partnerstvu s Infozonom. Oba projekta financirana su sredstvima Grada Splita.
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA