LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
COVID-19 procedura

Splitskim studentima dostavljat će se hrana iz menze u slučaju zaraze

COVID-19 procedurom splitskog sveučilišta objašnjeno je što sve student treba učiniti u slučaju pojave simptoma ili zaraze koronavirusom.

COVID-19 procedurom splitskog sveučilišta objašnjeno je što sve student treba učiniti u slučaju pojave simptoma ili zaraze koronavirusom.

Sveučilište u Splitu objavilo je COVID-19 proceduru postupanja za studente smještene u studentskom domu koja bi im trebala olakšati snalaženje u koracima koje moraju poduzeti od pojave simptoma koronavirusa i testiranja, ali i dati informacije o smještaju i prehrani.

Simptomi i testiranje

Nakon što osjeti simptome, student treba ostati u domu i obavijestiti dekanat sastavnice na kojoj studira, kao i voditelja domskog smještaja. O simptomima se može informirati putem sveučilišnog COVID-centra na broju dostupnom u dokumentu na poveznici.

Testiranje se obavlja nakon što COVID-centar kontaktira nadležnog liječnika školske/sveučilišne medicine koji prema procjeni izdaje elektroničku uputnicu i organizira testiranje pri Nastavnom zavodu za javno zdravstvo te o tome obavještava studenta. U slučaju pozitivnog testa potrebno je o tome obavijestiti studente i Sveučilište u Splitu na e-mail covid19@unist.hr, nakon čega se prikupljaju bliski kontakti.

Smještaj i prehrana

Studentu će u slučaju zaraze koronavirusom biti potrebno organizirati alternativni smještaj u koji će dobivati hranu iz menze, koju će plaćati prema subvencioniranoj cijeni uz dostavu od 15 kuna. Ukupno potrošeni iznos plaća se tek po izlasku iz izolacije.

Oni koji žive u privatnom smještaju i trebaju pomoć za vrijeme izolacije poput kupovine hrane i lijekova, mogu kontaktirati splitski SC za prehranu na isti način kao i studenti smješteni u domovima.

Prljava odjeća i smeće odlagat će se na balkonu u studentskom domu, a adekvatno će se zbrinuti nakon završetka izolacije.

Detaljnije informacije dostupne su u dokumentu COVID-19 procedure (za studente u domu), na web-stranici Sveučilišta.
FOTO: PIXABAY