Sokom od kruške protiv mamurluka
Kruške snižavaju razinu kolesterola, mogu pomoći kod konstipacije, sprječavaju upalne procese, a k tome mogu spriječiti i mamurluk.
Kruške snižavaju razinu kolesterola, mogu pomoći kod konstipacije, sprječavaju upalne procese, a k tome mogu spriječiti i mamurluk.
Konzumiranje soka od kruške prije konzumacije alkohola može spriječiti pojavu mamurluka i smanjiti razinu alkohola u krvi, nalaz je to novog znanstvenog istraživanja. Svega 200 mililitara soka od kruške dovoljno je da se utjecaj alkohola smanji.
Znanstvenici su utjecaj lijeka za mamurluk mjerili ljestvicom od 14 čestih simptoma. Tom metodom pokazali su da su efekti mamurluka bili znatno ublaženi kad se prije konzumacije alkohola konzumirao sok od korejske kruške. Najveći utjecaj sok od kruške imao je na povratak koncentracije.
Također, naglasili su da sok od kruške djeluje preventivno samo kada se pije prije alkohola. U istraživanju je proučavan utjecaj samo korejske (azijske) kruške, koja se već stoljećima koristi kao lijek protiv mamurluka. Zato se sličan eksperiment planira i s drugim vrstama krušaka.
Istraživanje je provela australska državna znanstvena agencija CSIRO. Također je potvrđeno da kruška snižava kolesterol, pomaže kod konstipacije i sprječava upalne reakcije.