LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Koronavirus u Hrvatskoj

Saznali smo koji je broj studenata u izolaciji i samoizolaciji u Tomislavovu domu

Studenti koji su zaraženi koronavirusom ili su kontakti zaraženih, a ne mogu se vratiti svojim kućama, smješteni su u Tomislavov dom u izolaciju ili samoizolaciju.

Studenti koji su zaraženi koronavirusom ili su kontakti zaraženih, a ne mogu se vratiti svojim kućama, smješteni su u Tomislavov dom u izolaciju ili samoizolaciju.

Studenti koji studiraju ili su na razmjeni u Zagrebu, a potvrđen im je koronavirus ili im je propisana mjera samoizolacije prvotno su bili smješteni u karantenu u Studentskom gradu, no, zbog malog kapaciteta smještaja nova je karantena uspostavljena u Tomislavovom domu na Sljemenu.
Vezano: VIDEO: Studenti smješteni u Tomislavovu domu izvukli najbolje iz izolacije
Studenti koji su inače smješteni u studentske domove, a propisana im je mjera (samo)izolacije te njihovi roditelji ili druge bliske osobe ne mogu doći po njih u propisanom roku, smještaju se u spomenuti Tomislavov dom. Poslali smo, stoga, nadležnima upit o tome o kolikom je broju studenata u izolaciji ili samoizolaciji riječ te koliko ih je zaraženo:
– Od dana uspostave  mjesta organizirane izolacije/samoizolacije u hotelu Tomislavov dom u istome je zaprimljeno 54 studenata. 30 studenata zaprimljeno je  u izolaciju, a 24 u samoizolaciju. U organiziranoj izolaciji/samoizolaciji zaprimaju se studenti iz studentskih domova na području grada Zagreba, domaći i strani državljani, a koji nakon 48 sati od početka izrečene mjere izolacije/samoizolacije moraju napustiti studentski dom, sukladno Uputi za rad studentskih domova s obzirom na epidemiju COVID-19 u školskoj godini 2020/2021. Na dan 26. listopada 2020. u organiziranoj izolaciji/karanteni je 23, 12 pozitivnih u izolaciji i 11 u samoizolaciji. 
FOTO: FACEBOOK / TOMISLAVOV DOM