LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Pomoć i savjetovanje za studente

Saznajte gdje potražiti besplatno psihološko savjetovanje na sveučilištima

Važno je potražiti psihološku pomoć kada osjetite da se suočavate s emocionalnim ili mentalnim izazovima koji utječu na vašu kvalitetu života. Stručni psiholozi mogu pružiti podršku, razumijevanje i alate za suočavanje s različitim problemima.

Važno je potražiti psihološku pomoć kada osjetite da se suočavate s emocionalnim ili mentalnim izazovima koji utječu na vašu kvalitetu života. Stručni psiholozi mogu pružiti podršku, razumijevanje i alate za suočavanje s različitim problemima.

Suočavanje s raznim životnim preprekama poput promjena mjesta stanovanja, studiranja i okoline može izazvati emocionalne poteškoće poput depresije i anksioznosti. Sveučilište u Zagrebu objavljuje popis besplatnih savjetovališta za studente u Zagrebu kako bi pružilo podršku njihovom mentalnom zdravlju i dobrobiti. Nadopunjujemo ovaj popis dodajući i ostala savjetovališta diljem Hrvatske, omogućujući studentima širom zemlje pristup raznolikim izvorima pomoći i podrške.
 

Sveučilište u Zagrebu

 
Studenti Sveučilišta u Zagrebu imaju pravo na psihološki tretman koji provodi Ured za psihološku podršku i zaštitu mentalnog zdravlja, a prije dolaska potrebno je unaprijed dogovoriti termin putem e-maila bozidar.niksa.tarabic@unizg.hr ili telefonskim pozivom na broj 091/5085-359.

U Studentskom domu „Cvjetno naselje" dostupno je besplatno savjetovanje za studente i osoblje Studentskog centra. Potrebno je kontaktirati i dogovoriti termin dolaska pozivom ili putem WhatsApp-a na telefonski broj 01/4593-660 ili broj mobitela 091/4593-579. Savjetovanje pruža pomoćnik upravitelja, specijaliziran za prilagodbu na novo okruženje, anksioznost te probleme s prehranom i raspoloženjem. 

Neki fakulteti imaju vlastita savjetovališta za studente, pa tako i Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Termin se može zakazati putem e-maila savjet@ffzg.hr, a informacija o terminu prvog susreta dobiva se također putem e-maila. Na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu može se dogovoriti termin za savjetovanje online ili uživo na adresi Gundulićeva 10, prvi kat, soba 9. Za dogovaranje termina je potrebno prijaviti se putem studentskog maila na savjetovaliste@pravo.hr. Svakom studentu osigurana je potpuna anonimnost i povjerljivost individualnog razgovora.

Besplatno savjetovanje može se pronaći i na Odjelu mentalnog zdravlja djece i mladih na Nastavnom zavodu za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar” u Remetinečkom gaju 14a. Termini se zakazuju telefonski pozivom na broj 01/3830-066.

Iskorak je Centar za podršku LGBTI zajednici i pojedincima koji se suočavaju s HIV/AIDS-om, fokusiran na razvoj vještina za prevladavanje emocionalnih, interpersonalnih, akademskih i drugih izazova. Stručnjaci u centru pružaju podršku u rješavanju problema povezanih s seksualnom orijentacijom, životom s HIV-om, teškoćama u odnosima, obitelji ili s prijateljima, i slično.  Podršku pružaju na adresi Šenoina 34, Zagreb, a termin se može rezervirati putem e-adrese info@iskorak.hr
 

Pomoć možete dobiti i u drugim sveučilišnim gradovima

 
Na Građevinskom i arhitektonskom fakultetu u Osijeku psihološko savjetovalište za studente nudi individualno i grupno savjetovanje, a nalazi se na adresi Cara Hadrijana 10c, u sveučilišnom kampusu. Osim savjetovanja organizirane su i radionice usmjerene na razvoj osobnih potencijala. Savjetovanje je besplatno, a termin se može zakazati e-mailom na adresu savjetovaliste@unios.hr.
 
Psihološko savjetovalište koje djeluje u sklopu Sveučilišnog savjetovališnog centra Rijeka, svim studentima i djelatnicima Sveučilišta u Rijeci pruža stručnu psihološku pomoć i podršku u postizanju akademskih uspjeha, povećanju efikasnosti studiranja i unapređenju kvalitete života. Za psihološko savjetovanje se obratite upitom na broj 051/265-841 ili putem e-mail adrese ssc@ssc.uniri.hr, a za studiranje uz podršku nazovite broj 051/265-844 ili pošaljite e-mail na uredssi@uniri.hr. Za upite za savjetovanje oko pravljanja karijerom je potrebno nazvati 051/584-757 ili poslati upit putem e-mail adrese karijere@uniri.hr.
 
Psihološki centar Sveučilišta u Splitu organizira savjetovanje i edukativne inicijative s ciljem pružanja pomoći i podrške studentima u suočavanju s osobnim izazovima, poboljšanju učinkovitosti studiranja te unaprjeđenju životnog standarda. Za dogovor termina je potrebno nazvati broj 021/541-951
ili poslati upit na e-mail adresu savjetovanje@ffst.hr.
 
Sveučilište Sjever nudi psihološku pomoć studentima kao dio svoje inicijative za podršku mentalnom zdravlju studenata. Za dogovor termina potrebno se javiti putem maila na jelena.ivelic@unin.hr ili pozivom na broj 048/499-921 te putem e-mail adrese tanja.sipek@unin.hr ili telefonski pozivom na broj 048/499-925

Osim navedenih savjetovališta, na stranici Psihološke pomoći dostupni su kontakti različitih pružatelja psihološke ili psihijatrijske pomoći diljem države.
FOTO: PEXELS