LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Psiholozi pozivaju na kritičko mišljenje

Riječki studenti psihologije pripremaju novo izdanje kongresa SPIRI

Udruga Psirius organizira treći Regionalni susret studenata psihologije SPIRI koji će se održati u svibnju, a naglasak je ovoga puta stavljen na kritičko mišljenje.

Udruga Psirius organizira treći Regionalni susret studenata psihologije SPIRI koji će se održati u svibnju, a naglasak je ovoga puta stavljen na kritičko mišljenje.

Udruga studenata psihologije Psirius Filozofskoga fakulteta u Rijeci po treći put organizira Regionalni susret studenata psihologije SPIRI. Prijaviti se možete kao aktivni ili pasivni sudionici do 1. travnja, a sam kongres održat će se od 4. do 6. svibnja 2017.

Nakon dva uspješna kongresa iz 2013. i 2015. godine koji su okupili psihologe i studente, kako psihologije, tako i drugih srodnih disciplina iz Hrvatske, zemalja regije, ali i ostatka Europe, organizatori su pripremili još jedan susret pun novih spoznaja i zabave. SPIRI nizom studentskih izlaganja, pozvanih predavanja, radionica, tribina i okruglih stolova nastoji potaknuti razmjenu znanja i nova poznanstva među studentima.

Međutim, ovo izdanje skupa ima još jedan cilj, a to je promicanje konstruktivne kritičnosti i znanstvenog skepticizma u psihologiji, zbog čega je njegova tema Kriticizam i skepticizam. Organizatori ističu kako je odgovornost studenata promišljati i preispitivati postojeće postulate psihologije, kao i druge aspekte ljudskoga života sa stajališta psihologije, kako bi metode istraživanja, a time i njihovi rezultati, bili što bolji i znanstveniji. Iz tih razloga pozivaju sve zainteresirane studente psihologije i srodnih područja da se prijave s temom povezanom s kritičkim mišljenjem ili bilo kojim područjem psihologije sagledanim s kritičkog stajališta.

Na SPIRI se možete prijaviti kao aktivni sudionici ako želite predstaviti svoja istraživanja ili kao pasivni sudionici ako ste zainteresirani za sudjelovanje na predavanjima, tribinama i radionicama. Osim kvalitetnih znanstvenih izlaganja, na kongresu vas očekuje i mnogo zabave i druženja, kao i fine hrane i pića.

Dodatne informacije možete pronaći na službenoj stranici Susreta, a možete se i obratiti organizatorima elektroničkom poštom na adresu spiri.info@gmail.com.

FOTO: FACEBOOK