LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Besplatna radionica

Psihoterapeutkinja predstavlja alate za pomoć u traumatičnim situacijama

Brigita Pirc vodit će radionicu prema svjetski poznatoj metodi Somatic Experiencing. Sudionicima će besplatno ponuditi alate za pomoć u traumatičnim situacijama i smjernice kako prepoznati ponašanja koja mogu zahtijevati stručnu pomoć.

Brigita Pirc vodit će radionicu prema svjetski poznatoj metodi Somatic Experiencing. Sudionicima će besplatno ponuditi alate za pomoć u traumatičnim situacijama i smjernice kako prepoznati ponašanja koja mogu zahtijevati stručnu pomoć.

Međunarodne komore mladih JCI Zagreb i JCI Agram u suradnji s BNI-om Zagreb East organiziraju radionicu Kako se suočiti s traumatičnim iskustvom? Održat će se u četvrtak, 11. veljače, s početkom u 18 sati na platformi Zoom. 

Organizatori navode da su potaknuti činjenicom da posljednjih desetak mjeseci brojni građani osjećaju znakove anksioznosti, straha i zabrinutosti zbog neizvjesnih situacija s bolešću COVID-19 i razornim potresima koji su pogodili prvo Zagreb, a onda područje Sisačko-moslavačke županije. 

– Radionicu će voditi psihoterapeutkinja Brigita Pirc prema svjetski poznatoj metodi Somatic Experiencing. Metodu je razvio dr. Peter Levin, jedan od vodećih svjetskih stručnjaka za liječenje traume. Predavačica će objasniti traumu nastalu uslijed potresa i njezin utjecaj na psihičko stanje pojedinca. Ponudit će alate za pomoć u traumatičnim situacijama i smjernice kako prepoznati ponašanja izazvana traumatičnim iskustvom koja mogu zahtijevati stručnu psihološku pomoć. – navode organizatori.

Dodaju da se Somatic Experiencing u svijetu smatra jednom od najučinkovitijih metoda za nošenje s traumom, a da je Brigita Pirc, suosnivačica BNI-a Adria, već godinama koristi u svome radu s odraslima i adolescentima.

– Traumatični događaji bilježe se u svakoj ćeliji našeg tijela, a na ovaj način povećava se svijest i oslobađaju tenzije koje ostaju u tijelu kao posljedica traume. – ističu.

Kažu da je tijekom izazovne 2020. godine Međunarodna komora JCI Zagreb organizirala nekoliko predavanja s ciljem poboljšanja mentalnog zdravlja zajednice. Nadolazeća radionica moći će se besplatno pratiti na Zoomu uz prethodnu registraciju na poveznici.

JCI Zagreb i JCI Agram dio su globalne organizacije i najveće svjetske mreža za razvoj leadershipa mladih – Junior Chamber International (JCI). Navode da djeluju kao lokalne komore čija je temeljna svrha pružanje mogućnosti mladima da kreiraju pozitivne promjene za opće dobro u svojim zajednicama i pritom se profesionalno i osobno razvijaju te međunarodno umrežuju, a da motivirani strašću da transformiraju svoju zajednicu i svijet, članovi JCI-a imaju hrabrosti odgovoriti na najkritičnije izazove našeg vremena.

BNI (Business Network International) najveća je organizacija na svijetu za poslovno i poduzetničko umrežavanje. Predstavnici kažu da trenutačno postoji već 36 godina i uključuje više od 275 000+ tvrtki, a više od 10 000 aktivnih BNI skupina poduzetnika djeluje u 75 zemalja diljem svijeta, između ostaloga, i u Hrvatskoj. Svojim članovima pruža mogućnost razmjene ideja, kontakata i poslovnih preporuka.
FOTO: JCI – JUNIOR CHAMBER INTERNATIONAL