LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Webinar uživo

PROBIONline: Studenti PBF-a skreću pažnju na prehranu sportaša s invaliditetom

O tome tko su sportaši s invaliditetom, koje će čimbenike stručnjak u radu s njima morati uzeti u obzir kada primjenjuje principe sportske prehrane i kako izgleda njihova prehrana na novom PROBIONlineu govorit će dr. Elizabeth M. Broad iz daleke Australije.

O tome tko su sportaši s invaliditetom, koje će čimbenike stručnjak u radu s njima morati uzeti u obzir kada primjenjuje principe sportske prehrane i kako izgleda njihova prehrana na novom PROBIONlineu govorit će dr. Elizabeth M. Broad iz daleke Australije.

Udruga studenata Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Probion organizira deveti PROBIONline webinar pod nazivom Sports Nutrition for Para Athletes. Održat će se u četvrtak, 12. studenog 2020, s početkom u 21 sat

Dok je sportska prehrana goruća tema već niz godina, upitno je koliko znamo o prehrani sportaša s invaliditetom. Ona je, stoga, tema ovoga susreta.

– U novije vrijeme porasla je svijest o važnosti ove teme, a mnogi stručnjaci u svakodnevnom radu nailaze na prepreke vezane uz funkcionalna ograničenja te izmjene u treningu sportaša s invaliditetom. To zahtijeva vrlo individualiziran pristup pri planiranju prehrane s obzirom na vrstu i stupanj oštećenja u cilju postizanja što kvalitetnije sportske izvedbe. – ističu organizatori.

O tome tko su sportaši s invaliditetom, koje će čimbenike stručnjak u radu s njima morati uzeti u obzir kada primjenjuje principe sportske prehrane i kako izgleda njihova prehrana govorit će dr. Elizabeth M. Broad iz daleke Australije.

– Dr. Elizabeth M. Broad sportska je nutricionistica koja je svoju karijeru započela na Australskom institutu za sport 1994. godine. Bavi se sportskom prehranom više od 25 godina, a radila je sa širokim spektrom sportova u Australiji, Škotskoj i SAD-u. Predaje na raznim sveučilištima te je uključena u niz istraživačkih projekata. Također, autorica je niza recenziranih publikacija i poglavlja u knjigama, uključujući uređivanje 1. i 2. izdanja knjige Sports Nutrition for Paralympic Athletes. Dr. Broad radila je na dvjema Olimpijskim igrama i četirima Paraolimpijskim igrama. Posljednjih 11 godina provela je specijalizirajući se za paraolimpijske sportaše u Australiji i SAD-u. – navode iz Probiona.

Webinar će se prenositi uživo na Facebooku. Oni koji nemaju otvoren profil morat će pričekati završetak prijenosa pa će moći pogledati snimku pohranjenu na istoj poveznici.

Podsjetimo, Udruga Probion prilagodila je svoje aktivnosti epidemiološkim mjerama propisanim zbog pandemije bolesti COVID-19, pa ih je preselila na digitalne platforme. Kao rezultat transformacije njena djelovanja nastala je platforma PROBIONline koja, ističu predstavnici, ima važnu ulogu u prenošenju znanstvenih, društveno korisnih i prije svega stručnih informacija usko vezanih za biotehničko i biomedicinsko područje djelovanja. PROBIONline obuhvaća i seriju znanstveno-popularnih webinara koji se odvijaju uživo na Facebooku Udruge. Dosad ih je održano 8, a još je moguće pogledati ih na poveznici.
FOTO: UNSPLASH