LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Povodom Svjetskog dana zdravlja

Predstavljeni novi trendovi u pristupu zdravlju

Privatna praksa fizikalne terapije Jadranka Brozd održala je "Doručak za novinare". Pritom je predstavila uzroke dolaska na fizikalnu terapiju i nove trendove u pristupu zdravlju.

Privatna praksa fizikalne terapije Jadranka Brozd održala je "Doručak za novinare". Pritom je predstavila uzroke dolaska na fizikalnu terapiju i nove trendove u pristupu zdravlju.

Povodom Svjetskog dana zdravlja u prostoru Privatne prakse fizikalne terapije Jadranka Brozd održan je Doručak za novinare na kojem su predstavljena tri najčešća uzroka dolaska na fizikalnu terapiju te četiri nova trenda u pristupu zdravlju, o kojima je vlastitim primjerom posvjedočio pjevač Ronald Braus, a koje potpisuju i zadovoljni klijenti Andrea Ivančević i Branimir Budetić.

FOTO: Privatna praksa fizikalne terapije Jadranka Brozd
 
Bol se, kao jedan od glavnih uzroka dolaska na fizikalnu terapiju, najčešće manifestira na područjima glave, leđa, ramena i koljena.
 

– Tijelo radi na principu funkcionalne osmice (8). Bol se javlja kada je neki dio tijela u blokadi ili izvan funkcionalnosti zbog čega se cijelo tijelo mijenja, a simptomske boli mogu biti različite od samog uzroka. – slikovito je objasnila gđa Jadranka Brozd.

Posturalni problemi, odnosno problemi uzrokovani posljedicama nepravilnog držanja često se vežu uz sjedilački način života, lošu prehranu, manjak fizičke aktivnosti, nedovoljno saniranu staru ozljedu te visoku razinu stresa. Treći razlog dolaska veže se uz stanja nakon ozljeda te se radi na eliminaciji boli, oteklina, ograničenja pokreta, strahu od posljedica te povećanju opsega pokreta, samostalnosti, sigurnosti i dobre funkcije.

Na Doručku se spominjala i glavobolja kao jedna od glavnih boli današnjice koja obuhvaća cijelo stanovništvo. Uzroka ima mnogo i često su kombinirani. Među njima prednjače stres i loša postura (držanje), smanjenje cirkulacije, problemi s očima i dr. Glavobolja je također jedan od simptoma dijabetesa, bolesti koja je ovogodišnja tema Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) odabrane za Dan zdravlja 2016., a čije nepovoljne posljedice u Privatnoj praksi Fizikalne terapije Jadranka Brozd uspješno tretiraju BEMER metodom protiv rana podizanjem mikrocirkulacije i drugim kombiniranim manualnim tehnikama.

Cilj je bio iznijeti nekoliko savjeta kako pristupiti glavobolji kao sveprisutnoj pojavi koja se uvukla u naše svakodnevnice, izložiti i predstaviti 4 trenda u pristupu zdravlju s kojima se učinkovito djeluje na raznolike zdravstvene probleme, a koje u svom radu primjenjuje Privatna praksa fizikalne terapije Jadranka Brozd.

– Cjeloviti pristup klijentu i sagledavanje uzroka problema temelji su rada naše Terapije gdje preko nezaobilazne fizioterapijske procjene imamo fokus na čovjeku, a ne na simptomu, što je i novi trend u pristupu zdravlju. –  ističe gđa Jadranka.

Drugi trend je nužnost da klijent postane aktivni dionik procesa i nositelj odgovornosti za svoje zdravlje.

– Mi stručnjaci imamo odgovornost podržati klijenta svim raspoloživim tehnikama te ga educirati kako sudjelovati u procesu i zadržati dobre rezultate terapija. – nadopunila je psihologinja Sanja Roškar.

U rješavanju problema angažira se i sve raspoloživo relevantno znanje naših djelatnika različitih struka i specifičnih edukacija, što je treći trend - transdiciplinarni pristup. Najviše je truda potrebno uložiti u osvještavanje preventivnog pristupa, koji uključuje pravovremeno učenje dobrih obrazaca pokreta i tehnika samopomoći kojima svatko može kontrolirati svoje funkcionalno zdravstveno stanje.

Privatna praksa fizikalne terapije Jadranka Brozd prva je privatna praksa u RH koja već 21 godinu postojano i uspješno razvija svoju terapijsku i edukativnu djelatnost. Njezinu jedinstvenost karakterizira vrhunska usluga fizioterapijske procjene posture koja je temelj za preporuku i provedbu individualiziranog plana tretmana. Taj plan provode certificirani terapeuti kroz različite specijalizirane tretmane ili procedure, u skladu s najnovijim dostignućima struke, tretmanima 1 na 1. Neki u nizu programa obuhvaćaju sport djece i odraslih, programe za žensko zdravlje, osteopatiju, dijabetes, parezu facijalis i niz simptoma nakon trauma ili dijagnoza.

Ova terapija specijalizirala se također i za edukacije stručnjaka i građanstva te u suradnji s poduzećem Master Balans provodi niz edukacija za fizioterapeute, kineziologe, liječnike, trenere i ostale zdravstvene djelatnike. Organiziraju i besplatne edukacije za sve zainteresirane građane - Otvorene utorke koji se održavaju svakog utorka u 18 sati s drugom, aktualnom, temom.

FOTO: Privatna praksa fizikalne terapije Jadranka Brozd
 
FOTO: PRIVATNA PRAKSA FIZIKALNE TERAPIJE JADRANKA BROZD