LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Par trikova za drugačiji izgled

Peglom za kosu možete puno više od ravnanja kose

Iako je prvenstveno namijenjena za ravnanje, pegla za kosu može vam pomoći u stvaranju brojnih frizura i to u svega nekoliko minuta. Ako želite uvijati kosu ili joj dodati volumena, a posjedujete peglu za kosu, nema potrebe da ulažete još novca u ostale naprave namijenjene isključivo uvijanju kose.

Iako je prvenstveno namijenjena za ravnanje, pegla za kosu može vam pomoći u stvaranju brojnih frizura i to u svega nekoliko minuta. Ako želite uvijati kosu ili joj dodati volumena, a posjedujete peglu za kosu, nema potrebe da ulažete još novca u ostale naprave namijenjene isključivo uvijanju kose.

Ako ste jedne od onih cura koje se dive tuđim frizurama, ali se ne trudite oko svoje jer zahtijeva previše vremena, donosimo vam nekoliko savjeta kojima ćemo vas obradovati činjenicom da lijepa frizura ne zahtijeva više od malo prakse i 10 minuta vašeg vremena. Isto tako, ako u stanu imate peglu za ravanje kose, a dosadila vam je ravna kosa, s njom možete učiniti puno više frizura od obične, ravne kose.

Napravite neurednu frizuru peglom za kosu

Ponekad se probudimo neraspoloženi ni za što, osim za popiti kavu, a izgled nam je zadnja stvar na pameti. Srećom, postoji jednostavan i brz način da kosi napravite pomalo neuredan izgled koji odgovara vašem danu, a izgledate odlično. Postupak je takav da prvo podijelite kosu u nekoliko dijelova, a zatim uzmete jedan malo veći pramen i počnete od vrha prema dolje. Kada ste stavili kosu prvi vrhu između pegle, pritisnite peglu uz malo rotacije i držite par sekundi, a zatim to isto ponovite nekoliko centimetara niže sve do kraja pramena. Razmak između dijelova koje pritisnete ne bi trebao biti premali, a s većim razmakom postižete opušteniji izgled.

Obojajte kosu kredom

Ako ste jedni od onih koji prate trendove ili jednostavno volite eksperimentirati sa svojom kosom, razveselit će vaš činjenica da ne morate otići u frizerski salon da biste imali obojanu kosu, bar ne privremeno. Naime, obične krede koje se koriste npr. u školske svrhe, ali u raznim bojama, poslužit će bojanju kose. Podijelite kosu u nekoliko slojeva i kredom obojajte prvi krajevima, ovisno koliko želite da bude obojano. Nakon što ste obojali kosu kredom, prođite obojane pramenove peglom za kosu kako bi boja ostala na mjestu.

IZVOR: Flickr

Napravite beachy valove pomoću pegle za kosu

Pravljenje laganih valova, sličnim onima koje dobijete nakon kupanja u moru i sunčanja na plaži jednostavnije je napraviti sam nego uz pomoć frizera. Nekim je curama sigurno poznat slučaj kada su otišle u frizerski salon sa željom da im frizer/ka napravi lagane valove, a iz salona su izašle nalik ovci. Ako imate gustu kosu, podijelite ju u par slojeva, a za tanku kosu neće biti potrebno dijeliti ju u slojeve, osim ako želite dobiti jači rezultat ili vam je tako lakše. Pramen, koji nije ni prevelik ni premali, stavite između pegle i krenite od vrha, naravno ne doslovno od početka, nego par centimetara od vrha. Stisnite peglu i potom rotirajte do kraja pramena.

Dodajte kosi više volumena

Ravna kosa često se može činiti dosadnom i beživotnom, ali to se može izbjeći. Kako biste kosi dodali više volumena, prvo ju podijelite u nekoliko slojeva. Zatim, nakon što ste to učinili, uzmite jedan pramen i podiginite ga prema gore, a peglu oprezno stavite što bliže korijenu i zatim povlačite prema gore, odnosno prema vrhovima. Kada ste došli do otprilike pola pramena, spustite ga dolje i potom preostali dio normalno izravnajte, uz blago uvijanje krajeva.

IZVOR: GIPHY

Uvijanje kose peglom za ravnanje kose

Slično pravljenju opuštenih kovrči, možete napraviti i prave, elegantnije kovrče. Ovaj tip frizure idealan je za formalna događanja, a postupak ne traje dugo. Nakon što je kosa podijeljena u slojeve, uzmite jedan pramen, stavite ga između pegle, ali ne blizu korijena i omotajte ga oko pegle. Vrh pramena pridržite prstom i peglu spuštajte prema vrhovima, držeći peglu pod kutom od otprilike 90°, a u tutorialu vlogerice Shelley Cohen pogledajte kako.

FOTO: PIXABAY