LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski život

Ove tri stvari ne smijete zaboraviti ovog ljeta!

Sunce prži, bliži se kraj ispitnih rokova – sve to znak je da je stiglo najljepše doba godine za većinu studenata. Ali nemoj zaboraviti ove tri stvari.

Sunce prži, bliži se kraj ispitnih rokova – sve to znak je da je stiglo najljepše doba godine za većinu studenata. Ali nemoj zaboraviti ove tri stvari.

Vani sve gori od vrućine, a mi se nadamo da su tvoji ispitni rokovi gotovi i da je pred tobom cijelo ljeto za odmor i uživanje. Ako je i ostao koji ispit za jesenski rok, barem u srpnju odmori kako spada (nemoj ni pomišljati na knjige, skripte i učenje).
 

Potrebno je napuniti baterije


Odmor je prva stvar koju ovo ljeto ne smiješ zaboraviti. Toliko užurbano živimo jer toliko toga želimo i moramo stići (ili barem tako mislimo), a u svemu tome ne stignemo ni predahnuti. Odmor nije kada ležiš u sobi, a već računaš što ćeš sljedeće, čeka li te smjena na poslu da popraviš stanje na studentskom bankovnom računu ili neki dogovor s prijateljima na koji ti se ne da ići ili seminar kojem se opasno približava rok za predaju. Uz dobar i realan plan, odmor postaje lijek za glavu, dušu i tijelo. Dakle, odredi vrijeme u kojem ćeš sebi dopustiti da se ne brineš ni oko čega osim oko vlastitog gušta. Otiđi na more, kod bake, ostani doma, idi na planinarenje, što god tebi predstavlja mir i radost. To ti treba, to si priušti. I u tom vremenu odredi i sate ili dane kad ćeš se isključiti s društvenih mreža. Mali odmak od ovog užurbanog svijeta donijet će ti veliki chill i napuniti baterije za sve što te čeka poslije ljeta.
 

Fizička aktivnost je iznimno bitna


Ne zaboravi (ili uvedi) redovitu fizičku aktivnost. Dok faks traje, mnogi studenti idu na tjelesni i na treninge, ali onda ljeti sve stane. Zato, nemoj da stane! Fizička aktivnost ne mora biti teret tvom studentskom bankovnom računu. Jednostavno se potrudi da svaki dan barem napraviš neki dobar đir u šetnji. Ako si na moru – plivaj, ako imaš neko brdo blizu – planinari. I znamo da ti se već sada to ne da, ali idi kontra toga. Postavi sebi izazov za motivaciju, iako će ti najbolja motivacija biti onaj dobar osjećaj kada napraviš nešto dobro za sebe.
 

Misli na svoje zdravlje


I na koncu, počeli smo s tim da vani sve gori, sunce prži pa ne zaboravi zaštitni faktor i druge zaštite od sunca u ove ljetne mjesece. Većina mladih ne želi skromni budžet studentskog računa trošiti na kreme koje ni ne nanose redovito, ali to razmišljanje i tu naviku promijeni. Najstvarnije – nanosi kremu svaki dan kad si na suncu, čuvaj svoju kožu i sebe. Hidratiziraj se, izbjegavaj najgori period dana, onaj kada je sunce najviše na obzoru i radije idi na plažu u jutarnjim ili predvečernjim satima. Tvoja će ti koža biti zahvalna i ne brini, svakako ćeš potamniti, a nećeš izgoriti kao rak. Uostalom, nije li ljepše pijuckati omiljeno piće ispod suncobrana ili pod krošnjom nekog drveta, dok te povremeno pirka vjetrić.
 

Sjeti se uživati i bezbrižno iskoristi lijepo i veselo ljeto.

FOTO: PEXELS
https://gdehr.hit.gemius.pl/_[TIMESTAMP]/redot.gif?id=bQ2QnU_CowjLpq4MmuTrHZR7rfGizVrR21BLiOl5uej.77/fastid=mdftdcrbmlwupviafajgukwlzsll/stparam=nknhmvnosx/nc=0/gdpr=0/gdpr_consent=