LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Za zagrebačke učenike i studente

Ove godine novi način naručivanja za liječničke preglede za upise u škole i na fakultete

Učenici i studenti s područja Zagreba ove se godine naručuju za liječničke preglede na aplikaciji Terminko, što će omogućiti i kraće vrijeme njihova boravka prilikom pregleda u ambulanti.

Učenici i studenti s područja Zagreba ove se godine naručuju za liječničke preglede na aplikaciji Terminko, što će omogućiti i kraće vrijeme njihova boravka prilikom pregleda u ambulanti.

Kako bi se ispoštovale propisane epidemiološke mjere zbog situacije s koronavirusom, prilikom naručivanja za liječničke preglede za upise u osnovne škole i fakultete u školskoj, odnosno akademskoj godini 2020/2021. dostupan je Terminko.hr. Riječ je o aplikaciji na koju učenike i studente upućuje Nastavni zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar.

Korištenje Terminka jednostavno je, a moguće je navesti i željeni termin pregleda. No, valja napomenuti da ga koristiti mogu samo učenici koji su srednju školu završili u Zagrebu ili studenti koji su dosad ondje studirali.

Ono što se od njih za uspješnu rezervaciju termina traži je sljedeće:
  • popunjavanje upitnika (studenti)
  • uploadanje podataka o cijepljenju, recentne medicinske dokumentacije ako boluju od kroničnih bolesti, Rješenja o tjelesnom oštećenju, Rješenja o primjerenom programu obrazovanja i Odluke o polaganju ispita državne mature uz prilagodbu ispitne tehnologije ako postoje (sve navedeno moguće je umjesto uploadanja donijeti i osobno na dan pregleda)
  • popunjavanje obrasca za izdavanje predračuna
  • odabir željenog termina
  • s web-stranice željenih fakulteta isprintati propisanu potvrdu o psihofizičkoj sposobnosti
  • doći na termin s potvrdom o uplati (Laginjina 16, Zagreb).
Uvidom u dostavljenu dokumentaciju, poručuju iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar, liječnik će omogućiti kraće vrijeme njihova boravka prilikom pregleda u ambulanti. Dodaju i da je potrebno ponijeti zdravstvenu iskaznicu te doći sa zaštitnom maskom. 
FOTO: PIXABAY