LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
"NeuRi 2016."

Održan studentski kongres o neuroznanosti u aromatičnim poljima lavande

Psihijatrijska bolnica Rab, poznata po inovativnosti u terapijskim metodama, ugostila je 150 studenata na šestom kongresu neuroznanosti.

Psihijatrijska bolnica Rab, poznata po inovativnosti u terapijskim metodama, ugostila je 150 studenata na šestom kongresu neuroznanosti.

Drugoga dana šestog studentskog kongresa neuroznanosti NeuRi 2016 na otok Rab pristiglo je oko 150 studenata iz Hrvatske i inozemstva. Svoj radni program, započet prethodnoga dana u Rijeci, nastavili su u Psihijatrijskoj bolnici Rab. S tom ustanovom organizator kongresa, odnosno Fakultetski odbor svih studenata Medicinskog fakulteta u Rijeci (FOSS MedRi), uspješno surađuje od 2012. godine

Plenarno predavanje pod nazivom Psychopathy – The Wolf of Wall Street or Hannibal Lecter? održala je ravnateljica Psihijatrijske bolnice Rab, doc. dr. sc. Vesna Šendula Jengić, nakon čega su se nastavile nizati zanimljive studentske prezentacije, pokrivajući teme od neurogeneze do psihijatrijskih poremećaja, dotičući se čak i teme alternativne medicine.

Psihijatrijska bolnica Rab, kod nas već poznata po inovativnosti u terapijskim metodama i suvremenom pristupu liječenju, reprezentativna je ustanova ove vrste u kojoj budući mladi liječnici mogu, već samom šetnjom bolničkim krugom, osjetiti bitno drugačiju atmosferu od one koja se uobičajeno očekuje u psihijatrijskim ustanovama, koje su tradicionalno obavijene snažnim velom stigme. U ovoj bolnici pažnju plijene raznovrsni terapijski vrtovi, neki namijenjeni miru i kontemplaciji, drugi tjelesnim i kognicijskim aktivnostima, dok se u podnožju kompleksa prostire široko, romantično i aromatično polje lavande.

Nakon višesatnog radnog dijela, studenti su se mogli opustiti uz mediteranske mirise, ali i mirise hrane koju su pripremili nagrađivani bolnički kuhari, a kraj druženja zaslađen je već tradicionalnim specijalitetom Psihijatrijske bolnice Rab, tortom od lavande. Po završetku programa u bolnici, imali su vremena posjetiti i predivan stari grad Rab koji je s početkom proljeća živnuo, probuđen iz mirnoga zimskoga sna.

FOTO: NeuRi 2016.
 
FOTO: NEURI 2016.