LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Beauty rutina

Njega lica u 10 minuta za studentice koje su uvijek u žurbi

Znanstveno je dokazano da, osim za zdravlje kože lica, zdrava rutina njege lica korisna je i za naše pozitivno raspoloženje i motivaciju za početak dana.

Znanstveno je dokazano da, osim za zdravlje kože lica, zdrava rutina njege lica korisna je i za naše pozitivno raspoloženje i motivaciju za početak dana.

Bez obzira spremate li se za fakultetsko predavanje ili nastavu u školi, vaša jutarnja rutina najbolji je uvod u vaš užurbani dan. Međutim, dani ispunjeni obvezama su dugi, a vremena za pripremu je malo. Upravo zato, donosimo prijedlog njege lica gotove u deset minuta, kako biste zablistale dok koračate u novi radni dan, i pritom uštedjele na vremenu.
 

Prvi korak u dvije minute: čišćenje lica


Čišćenje lica nakon buđenja pomaže u uklanjanju toksina i mrtvih stanica koje su se nakupile na površini kože tijekom noći. Ovo je ujedno i odličan način za poticanje cirkulacije. Koristite sredstvo za čišćenje koje pojačava blistavost, umasirajte ga na površinu lica i vrata kružno prstima, zatim isperite mlakom vodom i nježno osušite tapkajući ručnikom.
 

Drugi korak: jedna minuta za toniranje lica


Toner uklanja posljednje tragove nečistoće s lica. Kada njegovo korištenje dodate svakodnevnoj rutini njege lica i koristite ga redovito, može imati izrazito velik utjecaj na izgled i zatvaranje pora na licu. Čitava minuta čak je i mnogo za ovaj korak, i izgledno biste ga mogle dovršiti i za 30 sekundi.
 

Treći korak: posvetite dvije minute nanošenju seruma


Mnogi često postavljaju pitanje zbog čega nije dovoljno koristiti samo hidratantnu kremu umjesto dodavanja dodatnog koraka nanošenja seruma. Odgovor se krije u činjenici da krema i serum zapravo različito djeluju na kožu. Serumi su strukturom „lakši“ od hidratantnih krema i imaju više različitih funkcija, budući da su bogati aktivnim sastojcima. Upravo zato, uvelike pomažu kao ciljana rješenja za vašu kožu.
Čim obavite toniranje, nanesite svoj omiljeni serum za njegu, dok vam je koža još vlažna. Ovo će pomoći upiti svu vlagu i potrebne dobre sastojke u kožu. Nanesite samo dvije-tri kapi seruma na prste, i lagano ga nanesite i utrljajte na kožu lica i vrata.
 

Četvrti korak: jedna minuta samo za vaše oči


Nakon svega navedenog, provedite samo minutu utapkavajući hidratantni tretman na područje oko očiju. To je puno bolje od nanošenja hidratantne kreme, koja može biti preteška i uzrokovati efekt natečenosti. Korištenje posebne kreme za područje ispod očiju ne samo da pomaže hidratizirati i omekšati taj dio kože, već ciljano djeluje i na probleme kao što su podočnjaci, natečenost i stvaranje sitnih bora.
 

Peti korak: odmorite na minutu (i pol)


Ovo je nabolji dio čitavog procesa. To je vrijeme za disanje i opuštanje kako bi se vaš serum i krema za područje oko očiju potpuno upili u kožu. Ovo je i jako važan korak, jer pomaže korištenim proizvodima da prodru u kožu i pruže najbolje od svojih dobrobiti.
 

Šesti korak u sljedeće dvije minute: hidratacija lica


Nakon odmora, nanesite hidratantnu kremu za hranjenje kože lica. Kvalitetna hidratantna krema u skladu s vašim tipom kože pomoći će vam da se dobro hidratizirate. Svakodnevno hidratiziranje može smanjiti mogućnost da koža bude presuha ili premasna. Oba slučaja su opasna za kožu i mogu uzrokovati neka stanja poput začepljenih pora ili akni.
 

Sedmi korak: minuta za završne detalje


Zdrava njega kože znači i manje korištenje šminke. Ako je svakako imate namjeru nanositi, prijedlog je obavezno staviti zaštitni faktor kao podlogu prije šminkanja. Nakon njega, nanesite sve što uobičajeno koristite za svoj dnevni make-up.


Znanstveno je dokazano da, osim za zdravlje kože lica, zdrava rutina njege lica korisna je i za naše pozitivno raspoloženje i motivaciju za početak dana. Također, pomaže pri razvoju samopouzdanja i daje dodanu vrijednost predstavljanju samih sebe u društvu i okruženju u kojem boravimo. Nema, stoga, ništa loše u tome da 10-ak minuta dnevno posvetite sebi i započnete dan samouvjereno i sa zadovoljstvom.
FOTO: PEXELS