LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Projekt eSTUDENT-a

Mozak voli zdravo i stavlja naglasak na edukaciju, rekreaciju i motivaciju

Antun Brzak, Kristijan Vincetić i Matija Grebenić tri su prijatelja, studenta i uspješna paraolimpijca koji su obilježili ovogodišnje izdanje projekta "Mozak voli zdravo."

Antun Brzak, Kristijan Vincetić i Matija Grebenić tri su prijatelja, studenta i uspješna paraolimpijca koji su obilježili ovogodišnje izdanje projekta "Mozak voli zdravo."

Mozak voli zdravo, projekt koji organizira eSTUDENT posvećen popularizaciji zdrave prehrane i načina života, održao se od 2. do 19. svibnja 2017. godine Uz kulinarsko natjecanje Broocola, uključivao je brojne radionice i predavanja na kojima su studenti mogli steći nova znanja i iskustva.

Studenti su imali priliku biciklirati s Nextbike-om, Mario Mlinarić učio ih je tajnama pripreme dobrog smoothie-a, a Saša Radulović održao im je radionicu aromaterapije. U Studiju OM joge vježbali su jogu, a Mario Mustafi iz Udruge SUBOS održao je kondicijski trening. Ivor Madžar naučio ih je kako napraviti sirovu tortu, a Lana Pavić zdravu i studentskom džepu prihvatljivu juhu i glavno jelo. Vježbali su i pilates s Asjom Peterson.

Ciklus predavanja u sklopu ovogodišnjeg izdanja otvorila je Irena Čorko Meštrović, psihologinja i psihoterapeutkinja. U izlaganju nazvanom Psihoterapeut na dijeti podijelila je svoje iskustvo borbe s kilogramima, motivacijom i tjelovježbom. Aromaterapeutkinja Katica Wolf održala je predavanje Prirodna vs. sintetička kozmetika, a Ines Banjari s osječkog Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Prehrana 21. stoljeća: Što smo dobili, a što izgubili?.

Posljednje predavanje održala su tri prijatelja, studenta, uspješna sportaša i paraolimpijca Antun Brzak, Kristijan Vincetić i Matija Grebenić. Ova tri pristupačna, duhovita i inspirativna dečka upoznala su se prije više od 15 godina preko treninga i natjecanja. Ističu da su se sportom počeli baviti kao djeca iz rehabilitacijskih razloga, nakon nekog vremena rehabilitacija je prerasla u natjecanje i počeli su stizati prvi veći rezultati. S natjecanja na koja su zajedno putovali kao članovi reprezentacije nose lijepe uspomene i iskustva ističu kako im je to pomoglo da se izgrade kao osobe, sazru i steknu radne navike. Dečki kao najveću podršku ističu obitelj i prijatelje koji imaju razumijevanja za sve obaveze i svoje trenere. Igor Berislavić, trener PK Dubrava čiji su članovi Brzak i Vincetić pažljivo je slušao što dečki govore, u jednom se trenutku ustao i nahvalio ih:

– Ova trojica, oni nisu samo veliki sportaši, još su veći ljudi. –

Užitak je bio slušati ih kako pričaju o prošlosti, natjecanjima na kojima su sudjelovali i dijele neke smiješne anegdote, ali još je veći bio slušati ambiciozne planove za budućnost. Vincetić planira svoje četvrto sudjelovanje na Paraolimpijskim igrama i drugim natjecanjima za koja  trenira svaki dan. Želi završiti fakultet, biti trener i svoja znanja i iskustva prenositi drugima. Brzak se vidi kao ekonomist, fakultet mu je trenutno prioritet. Grebenić ima u planu završiti oba fakulteta i volio bi se baviti sportskim PR-om. Sport im je jednostavno svima u krvi, najveći dio života proveli su baveći se plivanjem.

Uspješno završen projekt proslavljen je u Book caffe-u. Uz bend A’Martyia Trio i Gypsy jazz i Bossa nova zvukove proglašeni su pobjednici natjecanja Brocoola i podijeljene su brojne nagrade.

FOTO: ESTUDENT