LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Savjeti s društvenih mreža

Mnogi pričaju o Instagram-profilu Pitaj doktora; doznali smo tko stoji iza njega i možemo li mu vjerovati

Otkrivamo vam stoje li pravi doktori iza Instagram-profila Pitaj doktora, o kojem mnogi pričaju. Doznajemo i može li se vjerovati onome što pišu.

Otkrivamo vam stoje li pravi doktori iza Instagram-profila Pitaj doktora, o kojem mnogi pričaju. Doznajemo i može li se vjerovati onome što pišu.

Na Instagramu je nedavno osvanuo novi profil pod imenom Pitaj doktora te vrlo brzo privukao pažnju javnosti. Profil trenutno broji oko 6000 pratitelja te 16 objava. Objave čine slike s pitanjima vezanima za zdravstvene probleme čovjeka, a odgovore na ta pitanja možete pronaći u njihovu opisu.

Pitaj doktora; FOTO: Screenshot Instagram

Budući da nije bilo poznato tko zapravo stoji iza toga profila, odlučili smo doznati. Na pitanje vodi li taj profil stručno medicinsko osoblje, studenti medicine ili netko treći, osobe s druge strane ekrana rekle su nam:

— Profil vode 4 doktora medicine: specijalizant neurologije, interne medicine te oftalmologije i optometrije. Ukoliko dobijemo neko pitanje na koje ne možemo odgovoriti, pokušamo se konzultirati sa specijalistima drugih grana medicine.

Zanimalo nas je koja je zapravo ideja za stvaranje ovakve neviđene vrste profila, evo što kažu:

— Profil je napravljen s ciljem približavanja zdravstvenih problema i rješenja svim ljudima, a Instagram je najbolji medij za to. Također, iniciran je idejom da se na internetu, mjestu koje vrvi netočnim podacima, stvori oaza u kojoj će pojedinci moći dobiti konkretne odgovore temeljene na medicinskim istraživanjima.

U opisu profila stoji kako konzultacija s njima ne isključuje odlazak liječniku obiteljske medicine, pa nam objašnjavaju:

— Medicina vrednuje holistički pristup pacijentu i ne može dati konkretne odgovore bez detaljnoga pregleda pojedinaca i dobro uzete anamneze.

FOTO: SCREENSHOT / INSTAGRAM