LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Dotjerivanje

Make-up: univerzalni savjeti pomoću kojih će šminkanje biti efektivnije i lakše

Evo koju biste nijansu trebali iskoristiti za obrve, kako naglasiti oči i kome pristaje crveni ruž.

Evo koju biste nijansu trebali iskoristiti za obrve, kako naglasiti oči i kome pristaje crveni ruž.

Savršeno našminkano lice zahtijeva puno prakse i kvalitetne šminke, no nije nemoguće postići takav izgled. Pravila za šminkanje razlikuju se od osobe do osobe pa trebate pronaći ono što vama najbolje odgovara i imati na umu da je internet prepun savjeta koji se mogu iskoristiti za stvaranje personalizirane make-up rutine. Ipak, postoji nekoliko univerzalnih savjeta koje donosimo u nastavku.

Prirodan izgled kože

Poželjno je njegovati prirodan ton kože; započnite šminkanje s hidrantnom kremom koja će poslužiti kao baza, a zatim nanesite laganu toniranu kremu koja pristaje tonu vaše kože. Manje nedostatke i prištiće sakrijte korektorom.

Obrve

Ako imate tamnu kosu, neophodno je ujednačiti je s nijansom obrva. Za prirodan i blistav izgled savjetuje se da boja obrva bude za nijansu svjetlija od boje kose.

Oči

Svakako počnite s nanošenjem svjetlijih tonova za savršeni smokey eyes izgled, ali ne zaboravite na stapanje nijansi na prijelazu svijetlog u tamno. Kako biste dobili bogatiju boju sjenila, namočite kist u malo vode ili u svoj najdraži make-up fiksator. Tako ćete postići dramatičan izgled i naglasiti oči.

Ako želite pojačati intenzitet plavih očiju, birajte boje koje odgovaraju uz njih: tamnoplavu, svijetlo plavu, sivu, srebrnu ili tirkiznu. Obavezno uvijte trepavice prije nanošenja maskare kako biste postigli još bolji izgled očiju.

Usne

Jarko crvene i koraljne boje ruža savršeno se uklapaju s tamnijim nijansama kose dok lagani roza tonovi čine savršen spoj za žene svjetlije kose.
FOTO: PIXABAY