LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski život

Kako začiniti hranu da bude fina baš poput mamine doma?

Domaća kuhinja je ono što većini studenata najviše nedostaje na početku svake akademske godine, pa i za vrijeme cijelog faksa, ako ćemo biti sasvim iskreni. Ali, evo kako doskočiti tome!

Domaća kuhinja je ono što većini studenata najviše nedostaje na početku svake akademske godine, pa i za vrijeme cijelog faksa, ako ćemo biti sasvim iskreni. Ali, evo kako doskočiti tome!

Hrana u domu, odnosno menzi, nije kao hrana doma. Svaka čast tetama, ali naše mame i bake kao da imaju neke tajne sastojke koji svaku juhu, varivo i meso čine finijima. I upravo je domaća kuhinja ono što većini studenata najviše nedostaje na početku svake akademske godine, pa i za vrijeme cijelog faksa, ako ćemo biti sasvim iskreni.

Može se tome problemu doskočiti na razne načine, a vjerujemo da većina vas i nosi od doma sve što može uskladištiti u domskoj sobi ili u stanu. Spremi mama i gotovih jela i namirnica za pripremu. I te domaće namirnice daju hrani okus koji raduje ne samo nepce nego i srce, ali daju joj ga i začini.

Nisu naše bake i majke nikad komplicirale. Njihov trio za sve su sol, papar i Vegeta. Čak i ako nemate domaće namirnice, a želite spremiti finu juhu, varivo, tjesteninu ili meso, Vegeta je ključni sastojak. Najtoplije vam preporučujemo da na svojoj polici sa začinima pronađete mjesto za novu Vegetu Fine blend. Fino je mljevena, bez vidljivih sastojaka povrća, a miris i okus fantastični su. I što je možda najvažnije, daje jelu onaj savršeni, domaći okus. Mljac!

U nastavku vam donosimo nekoliko ideja za jednostavne i studentskom budžetu prihvatljive recepte koje možete pripremiti čak i u skromnoj domskoj kuhinji.
 

Povrtno varivo


Potrebni sastojci: luk, mrkva, celer, mahune, sol, papar i Vegeta.
Priprema jela: izdinstajte luk i mrkvu 10-ak minuta, dodajte celer, mahune i začine. Pustite da se kuha 30-ak minuta i uživajte u laganom, zasitnom i finom obroku.

 

Pileća juha


Potrebni sastojci: luk, mrkva, piletina, sol, papar i Vegeta Fine blend (ako želite i prilog uz meso, dodajte povrće ili krumpir).
Priprema jela: Ovdje doslovno sve možete ubaciti u lonac i pustiti da se kuha do sat vremena. Procijedite juhu i isjeckajte u nju mrkvu. A za glavno jelo imate piletinu i prilog, ovisno o izboru.
 

Juha sa žličnjacima od sira


Potrebni sastojci: luk, oštro brašno, slatka crvena paprika, jaje, svježi sir, začini i Vegeta Fine blend.
Priprema jela: Popržite luk na ulju, dodajte brašno i papriku, promiješajte i ulijte litru vode. Dodajte Vegetu i papar, kratko kuhajte, zatim usitnite juhu štapnim mikserom. Za žličnjake izmiješajte jaje, sir, brašno i sol, ostavite smjesu 10 minuta. Žlicom oblikujte žličnjake i dodajte u juhu, kuhajte još 5 minuta.

Dodatno, svaki prilog uz dodatak Vegeta Fine blenda ima novi, top okus. Nas je posebno oduševila palenta koju možete spremiti za ručak, doručak ili večeru, ovisno s čime ju kombinirate. Ali, ako joj dodate malo Vegete, dobijete totalno novi, prefini okus. Isprobajte i uživajte!

FOTO: PODRAVKA, VEGETA FINE BLEND, PR